Tarifimiz Tijen İnaltong Turunç Kokulu Düşler Kitabı'ndan
Hurmalı Kek
Malzemeler:
250 gr. hurma
2 su bardağı un (ben tam buğday unu koydum)
1 çay kaşığı karbonat
1 limon ya da portakal kabuğu
1/2 su bardağı zeytinyağ
2 su bardağı un (ben tam buğday unu koydum)
1 çay kaşığı karbonat
1 limon ya da portakal kabuğu
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz. (ben ekledim)
Hazırlanışı:
1- Hurmaların çekirdeklerini ayıklayıp bir tencereye koyun. Üzerini hafif geçecek su koyup kaynamaya bırakın.
2- Kaynayan ve haşlanan hurmaları kenara alıp soğumasını bekleyin. Blanderdarn geçirin.
3- Hurmanın içine elenmiş un , karbonat rendelenmiş limon kabuğunu, cevizi ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Yağladığınız fırın tepsisine oldukça ince şekilde dökün.
4- Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. İnce olduğundan çabuk pişecektir. Afiyet olsun.
2- Kaynayan ve haşlanan hurmaları kenara alıp soğumasını bekleyin. Blanderdarn geçirin.
3- Hurmanın içine elenmiş un , karbonat rendelenmiş limon kabuğunu, cevizi ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Yağladığınız fırın tepsisine oldukça ince şekilde dökün.
4- Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. İnce olduğundan çabuk pişecektir. Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder
Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.