25 Ekim 2012 Perşembe

Hurmalı Kek..(Şekersiz)

    İşte size şekersiz gönül rahatlığı ile yiyebileceğiniz bir kek tarifi. Aslında niyetim tatlı tarifi yazmaktı fakat fotoğraf makinamı arabada unutunca tatlı niyetine nasip bu kek tarifine imiş. Eşim hurmayı evden hiç eksik etmez saolsun.Özellikle bademli hurmayı.  Genel mantığımız şu ki gidip marketten abur cubur alacağımıza ayda 2 kg hurma alalım, canımız abur cubur istedikçe hurma yiyelim.Bu  sayede marketlerin bu tarz reyonlarını es geçmiş ve sağlıklı beslenmiş oluyoruz. Günde bir hurma yiyerek alınması gereken bütün besinleri tek bir gıda ile almak mümkün. Şeker ihtiyacını karşılayabilecek en güzel gıda diyebilirim. Bu yüzden hurmalı tarifleri çok önemsiyorum. Bu tarifimiz de çok orjinal bir tarif. Deneyin hak vereceksiniz.

 Tarifimiz Tijen İnaltong Turunç Kokulu Düşler Kitabı'ndan

Hurmalı Kek 

Malzemeler:
250 gr. hurma
2 su bardağı un  (ben tam buğday unu koydum)
1 çay kaşığı karbonat
1 limon ya da portakal kabuğu
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz. (ben ekledim)
Hazırlanışı:
1- Hurmaların çekirdeklerini ayıklayıp bir tencereye koyun. Üzerini hafif geçecek su koyup kaynamaya bırakın.
2- Kaynayan ve haşlanan hurmaları kenara alıp soğumasını bekleyin. Blanderdarn geçirin.
3- Hurmanın içine elenmiş un , karbonat rendelenmiş limon kabuğunu, cevizi ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Yağladığınız fırın tepsisine oldukça ince şekilde dökün.
4- Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. İnce olduğundan çabuk pişecektir. Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template