Bu kurabiyeyi favorilerim arasına aldım bile. İçindeki cevizi, bitter çikolatanın acımsı tadı ve tereyağının nefis kokusuyla, yiyenlerden'' pastane kurabiyesi gibi olmuş 'yorumuna hak kazanmış kurabiyelerimizi denemenizi tavsiye ediyorum. Eğer çikolatadan çok hoşlanmıyorsanız azaltabilir(bitter çikolatayı koparıp koparıp yiyen biri olarak bu haliyle sevdim ben), tereyağı ağır gelir diyorsanız margarin kullanabilirsiniz. Şahsen margarin kullanma taraftarı olmadığım için tercih etmiyorum.
Tarifi buradan aynen alıntıdır.
- 50gr. ceviz içi (çekilmis)
- 200gr. tereyağ/margarin
- 100gr. pudra şekeri
- 50gr. bitter çikolata (rendelenmis)
- 1 yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı süt
- 1 corba kaşığı kakao
- 300gr. un
- Süslemek için: 1 çorba kaşığı kakao ve 50gr. bitter çikolata
1- Yağ ve pudra şekerini krema haline gelene kadar çırpın. Yumurta sarısı, süt, 1 çorba kaşığı kakao, ceviz ve rendelenmiş çikolatayi ekleyip karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar, un ekleyerek yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp, 30 dakika buzdolabında bekletin.
2- Fırını 160° C’ye ısıtın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar parçalar koparıp, 4-5 cm’lik çubuklar yapın. Aralarında 2′şer cm. kalacak şekilde tepsiye dizin. 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tepside 4-5 dakika bekletin. Telin üzerine aktararak sogutun.
3- Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra üzerlerine 1 çorba kaşığı kakao serpin. 50 gr. çikolatayı eritin. Sıkma torbasiyla (ben pişirme kağıdından ufacık bir külah yapıp, onu kullanıyorum) kurabiyelerin üzerine ince, dalgalı çizgiler yapın.
0 yorum :
Yorum Gönder
Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.