1 Ekim 2012 Pazartesi

İlk kışlık hazırlıklarım.....KözLenMiş BiBeR tUrŞuSu


Ben şahsen çok sevdim bu kışlık hazırlıkları. Bir tek şeyi sevmedim o da dışarı çıkınca gözüm hep sebzelerde ve fiyatlarında. Nerede en uygun ve güzelini görsem dayanamayıp atlıyorum hemen. Kışlık hazırlıklarımdan ise  en çok kırmızı biber konservesini  sevdim. O kadar lezzetli oldular ki bir misafirim geldğinde yanına yoğurtla servis ediyorum veya salatlara ayrı bir lezzet katması için ilave ediyorum. Şiddetle tavsiye edilir.

Öncelikle kırmızı biberlerimizi yıkayıp fırın tepsisine dizip közlüyoruz.


Közlenmiş biberlerimizin  kabuklarını sıcak iken soyuyoruz. Saplarını ve içindeki çekirdekleri ayıklıyoruz.
2 kg. kırmızı biber
bir küçük çay bardağı sirke
bir küçük çay bardağı zeytinyağı
3 iridiş sarmısak
1.5 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı şeker
8-10 dal maydanoz
hepsini birlikte harmanlıyoruz.

 Kavanozlara yerleştirip birgün dışarıda bekletip ertesi gün buzdolabına kaldırıyoruz.

Afiyet Olsun

3 yorum :

  1. Tugba sanver1 Ekim 2012 12:24

    Masallah cok guzel gorunuyorlar. Kozlenmis biber kadar kozlenmis patlicanlar da cok guzel oluyor kozleyip soyup buzluga atiyrsun istedigin zaman cikarip hazir servis :) ellerine , emegine saglik. Guzel bir kis diliyorum :))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Tuğbacım. Közlenmiş patlıcanı hiç denemdim ama onları da bu şekilde deneme niyetim var bakalım. Bu arada sayfama ilk yorum yapan kişi olarak seni ayrı bir yerde tutuyorum bilesin tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. tugba sanver4 Ekim 2012 23:23

    tesekur ederim Ruiyecim :)) sayfani yakindan takip ediyorum ve cok begeniyorum :)sayfada kullandigin renkler filan cok uyumlu ve hos fotolarda cok doyurucu ve guzel :)) dahda basarilr diliyrum

    sevgiler

    YanıtlaSil

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template