Bu tatlımızın dış kısmını yaparken blogumda daha önce paylaştığım midye tatlısının hamurundan yaptım. Tarifi buraya tekrar ekliyorum.
Hamur malzemeleri
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
- Arasına serpmek için: Buğday nişastası
- Yarım kg kadayıf
- 200 gr ceviz içi
- 100 gr tereyağ ve bi o kadar da sıvıyağ
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Bir kaç limon damlası
Yapılışı
- Bütün hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz
- Tereyağ ve sıvıyağımızı ocakta eritiyoruz
- Şerbetimizi hazırlıyoruz
- Erittiğimiz yağımızı kadayıfın içine döküp bir güzel harmanlıyoruz. Hatta kadafıyı elimizle kopararak küçültüyoruz.
- Ceviz içini de rondodan geçiriyoruz ya da havanda dövebilirsiniz daha lezzetli oluyormuş bu şekilde
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 5'er 5'er ayırıyoruz.
- Her bir bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açıp aralarına buğday nişastası koyarak 5'er 5'er üst üste diziyoruz.
- Daha sonra hepsini açabildiğimiz kadar açıp bir kenarına kadayıfı ve üzerine de cevizi koyup kol böreği sarar gibi sarıyoruz.
- 1,5 parmak kalınlığında kesip tepsiye yatay olarak yan yana diziyoruz. Yalnız burada dikkat edilecek nokta çok sıkıştırmamak gerekiyor. Çünkü hamur kabardığı için sıkışıp pişmeyebiliyor.
- 200 C derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Hatta piştiğinden emin olmak için bir tanesini aradan çıkarıp bakabilirsiniz. Pişmemiş ise birazcık aralayın parçaları tekrar fırınlayın.
- Daha önce hazırladığımız şerbeti birazcık ılıttığımız tatlının üzerine gezdiriyoruz.
- Afiyet Olsun
Rukiye senin ellerin değdiği için çok güzel olmuştur senin ellerinden yemek bizede kısmet olur inş. annen
YanıtlaSilTeşekkür ederim anne.İnş. yaparım sizlere de nasip olur:)
YanıtlaSil