Bu kurabiye tarifini eşimin arkadaşının yeni doğan bebekleri için güzel bir hediye kurabiye tarifi ararken buldum. Özellikle şeker hamurlu kurabiye tariflerine baktım çok fazla kabarmayacak olması önemliydi çünkü benim için. Ve ortaya bu nefis kurabiyeler çıktı. Ağızda dağılan inanılmaz keyifle yenebilecek bir kurabiye oldular. Tabi eşim gibi kakaolu sevmiyorsanız kakao yerine zencefil, tarçın deneyebilirsiniz. Ben bir de böyle yapmayı deneyeceğim.
Tarifimiz ve süslemeler
buradan alıntıdır.Gerçekten orijinal bir fikir . Ben bir kaç değişiklik yaptım.
Malzemeler :
Tüm malzeme ile ele
yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlıyorsunuz. Ben ununu alabildiği kadar
koydum.Çünkü yağın kıvamı,ısısı ile tariflerde oynama olabiliyor.Dolayısıyla
yavaş yavaş ekleyerek kıvamını yakalamak daha garanti sonuç
veriyor.Hazırladığınız hamuru merdane ile açıp kurabiye kalıpları ile
kesiyorsunuz. Kurdelayı geçirmek istediğiniz noktada (ben mixerin çırpma ucunun
tersini kullandım) bir delik açıyorsunuz.Tepsiye dizip ısıtılmış fırında
kızarana kadar pişiriyorsunuz.Soğuduktan sonra açmış olduğunuz delikten
kurdelayı geçirip şekil veriyorsunuz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder
Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.