15 Ekim 2012 Pazartesi

Kalpli Kakaolu Kurabiyeler...

       Bu kurabiye tarifini  eşimin arkadaşının yeni doğan bebekleri için  güzel bir hediye  kurabiye tarifi ararken buldum. Özellikle şeker hamurlu kurabiye tariflerine baktım çok fazla kabarmayacak olması önemliydi çünkü benim için. Ve ortaya bu nefis kurabiyeler çıktı. Ağızda dağılan inanılmaz keyifle yenebilecek bir kurabiye oldular. Tabi eşim gibi kakaolu sevmiyorsanız kakao yerine zencefil, tarçın deneyebilirsiniz. Ben bir de böyle yapmayı deneyeceğim.










Tarifimiz ve süslemeler   buradan alıntıdır.Gerçekten orijinal bir fikir . Ben bir kaç değişiklik yaptım.
Malzemeler :

  • 220gr tereyağ
  • 110 gr pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 3/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 1 paket vanilya
  • 400 gr.Un (unu kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde ilave ediyoruz)
  • 2-3 çorba kaşığı kakao (kakaoyu ben 1 çorba kaşığı koydum)

Tüm malzeme ile ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlıyorsunuz. Ben ununu alabildiği kadar koydum.Çünkü yağın kıvamı,ısısı ile tariflerde oynama olabiliyor.Dolayısıyla yavaş yavaş ekleyerek kıvamını yakalamak daha garanti sonuç veriyor.Hazırladığınız hamuru merdane ile açıp kurabiye kalıpları ile kesiyorsunuz. Kurdelayı geçirmek istediğiniz noktada (ben mixerin çırpma ucunun tersini kullandım) bir delik açıyorsunuz.Tepsiye dizip ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyorsunuz.Soğuduktan sonra açmış olduğunuz delikten kurdelayı geçirip şekil veriyorsunuz.



Afiyet Olsun







0 yorum :

Yorum Gönder

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template