İncir Reçeli deyince herkesin ilk aklına gelecek olan tabi ki 'İncir Reçeli' filmidir. Evet 18 'li yaşlarda insan pek bir etkileniyor böyle filmlerden ama ben açıkçası çok da beğendimi söyleyemem. Yaş 30 olduğu için midir acaba?:))Issız Adam filmi de adından çok söz ettirmişti vakt-i zamanında filmde kullanılan nostaljik müziklerdi belki de seyirciyi bu kadar çok etkileyen.Birbirini çok seven iki insanın sebesizce ve belki de saçma bir şekilde biten ilişkisini çok gereksiz bulmuştum. Evet incir REçeli'nde ilişkilerinin bitmesi kızın hastalığı yüzündendi belki ama çok arabesk bulmuştum o sahneyi de . Amaaan neyse konumuz incir reçeliydi değil mi filmi değil:)Ama İncir Reçeli gerçekten güzeldir hem de ehil ellerden çıkmışsa:)
Çok sevdiğim Gülay Ablamın ellerinden yediğim günden beridir hep yapmak istediğim İncir Reçelini dün yaptım ve herkese nasip olmayacak detaylarını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Malzemeler
Çok sevdiğim Gülay Ablamın ellerinden yediğim günden beridir hep yapmak istediğim İncir Reçelini dün yaptım ve herkese nasip olmayacak detaylarını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Malzemeler
- 1 kg İncir (Aydın inciri olacak ama herkesin Aydın inciri diye sattığı incirlere güvenmeyin. Çünkü diğerleriyle yapılan reçeller bu kadar leziz ve yumuşak olmuyor hatta kaskatı kesilebiliyor)
- 1 kg toz şeker
- 1-2 adet karanfil
- Öncelikle incirlerimizi bir güzel yıkıyoruz.
- Bir tencerenin içine tüm olarak koyup üzerine toz şekeri döküyoruz.
- Bir gece böylece şeker yatağında bekletiyoruz.
- Ertesi gün tencereyi ocağa koyup kısık ateşte hiç su ilave etmeksizin sadece altı tutmasın diye sağdan soldan tahta kaşıkla birazcık kıpırdatıyoruz.
- Bir saat kadar böylece kapağı kapalı olarak ocakta pişiriyoruz.
- Ocağın altını kapatmaya yakın karanfilleri ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.
- Cam kavanoza koyup soğduktan sonra servie hazırdır.
- Afiyet Olsun
sizin tarifinizden incir reçeli yaptım çok güzel oldu teşekkürler
YanıtlaSil