29 Ekim 2012 Pazartesi

Baklava Hamuruna sarılmış kadayıf tatlısı (nasıl tatlı ismi ama)

   Nihayet fotoğraf makinama kavuştum. Kavuşur kavuşmaz da bu bayramda yaptığım daha doğrusu kendimce uydurduğum tatlı tarifimi paylaşmak istedim.
    Bu tatlımızın dış kısmını  yaparken blogumda daha önce paylaştığım midye tatlısının hamurundan yaptım. Tarifi buraya tekrar ekliyorum.


Hamur malzemeleri

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
  • Arasına serpmek için: Buğday nişastası
İç Malzemesi
  • Yarım kg kadayıf
  • 200 gr ceviz içi
  • 100 gr tereyağ ve bi o kadar da sıvıyağ
Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Bir kaç limon damlası


Yapılışı
  • Bütün hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz
  • Tereyağ ve sıvıyağımızı ocakta eritiyoruz
  • Şerbetimizi hazırlıyoruz
  • Erittiğimiz yağımızı kadayıfın içine döküp bir güzel harmanlıyoruz. Hatta kadafıyı elimizle kopararak küçültüyoruz.
  • Ceviz içini de rondodan geçiriyoruz ya da havanda dövebilirsiniz daha lezzetli oluyormuş bu şekilde
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 5'er 5'er ayırıyoruz.
  • Her bir bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açıp aralarına buğday nişastası koyarak 5'er 5'er üst üste diziyoruz.
  • Daha sonra hepsini açabildiğimiz kadar açıp bir kenarına kadayıfı ve üzerine de cevizi koyup kol böreği sarar gibi sarıyoruz.
  • 1,5 parmak kalınlığında kesip tepsiye yatay olarak yan yana diziyoruz. Yalnız burada dikkat edilecek nokta çok sıkıştırmamak gerekiyor. Çünkü hamur kabardığı için sıkışıp pişmeyebiliyor.
  • 200 C derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Hatta piştiğinden emin olmak için bir tanesini aradan çıkarıp bakabilirsiniz. Pişmemiş ise birazcık aralayın parçaları tekrar fırınlayın.
  • Daha önce hazırladığımız şerbeti birazcık ılıttığımız  tatlının üzerine gezdiriyoruz.
  • Afiyet Olsun


2 yorum :

  1. Rukiye senin ellerin değdiği için çok güzel olmuştur senin ellerinden yemek bizede kısmet olur inş. annen

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim anne.İnş. yaparım sizlere de nasip olur:)

    YanıtlaSil

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template