21 Kasım 2013 Perşembe

Blogger Olduktan Sonrası...Şablon DEğiştirme

      Blog açtıktan sonra anladım ki bu işin sonu yok. Aslında bir çok hobi için geçerli bu. Mesela fotoğraf çekmeye başladığımda, şöyle yarı profesyonel bir makinam olsa yeter bana diyordum oysa ki çektikçe ve başka çekilen fotoğraflı  gördükçe yetmemeye, elinizdeki makinadan sıkılmaya başlıyorsunuz.Bu kez profesyonelini istiyorsunuz. Tıpkı bunun gibi henüz daha blogum olmadığı dönemlerde bir blog sayfası açacağım ve orada gönlümce takılacağım diyordum. Yaptığım ürünleri, gezdiğim yerleri, içimden geçenleri dökebileceğim bir günlüğüm olacaktı. Daha ne ister ki insan. Evet açtım blog sayfamı belli bir süre gayet keyifliydi benim için. Fakat zamanla insan takipçi sayısının artmasını, yazdıklarını okuyacak, yorum yapacak birilerinin olmasını istiyor. Bunun için ne yapabilirimler devreye giriyor bu kez de.Yani başladım bu bana kafi diyemiyorsunuz hiçbir zaman ,hep daha fazlasını, daha iyisi olsun istiyorsunuz.
     Bir kaç gündür takipçi sayımı nasıl arttırabilir, nasıl farklı bir şablon oluşturabilirim, blogumda ne gibi değişiklikler yapabilirim diye araştırmalar yapıyorken. bloghocam.com sitesine rastladım. Gerçekten güzel, faydalı, oldukça açıklayıcı bilgiler var sitede.
     Son zamanlarda bloggerların şablon yarışı bir de birbirine benzer nitelikte şablonlar olunca insan  merak ediyor haliyle. Nereden nasıl bulabilirim farklı birşeyler diye.
    Öncelikle şablonumu nasıl değiştirebilirim? Daha şık, modern bir sayfa nasıl oluşturabilirim diye arama motoruna tıklayıp  blog themes, blog şablonları, ücretsiz blog şablonu vs diye araştırdığımda bir sürü farklı tasarımlar çıktı karşıma. Tabi baya bir kararsız kaldım hangisini yapsam diye.En son bu şablonda karar verdim.Umarım beğenirsiniz.
   Şablon nasıl değiştirebiliriz?Çok kolay hemen anlatıyorum.
 ŞABLON DEĞİŞTİRME
Ücretsiz olarak şablon değiştirmek mümkün.

  • Herhangi bir sitede beğendiğimiz bir şablonu indiriyoruz
  • Blog sayfamıza giriş yapıp
  • Tasarım kısmına tıklıyoruz
  • Şablona tıklayıp Yedekle/Geri Yükle butonuna tıklıyoruz
  • Tam şablonu indir tıklayıp mevcut şablonumuzu kaydediyoruz. Olur da yeni yüklediğimiz şablonu beğenmezsek geri yüklemek için
  • Yüklemiş olduğumuz şablonu Dosya Seç tıklayıp  seçiyoruz 
  • Yükle butonuna tıklayıp yüklüyoruz. 
  • Diyelim ki hata verdi. Sebebi seçtiğiniz dosyanın içindeki xml. uzantılı dosyayı seçmemişsinizdirde ondan. Peki içindeki dosyayı nasıl açacağız derseniz. Yüklediğiniz şablonlar  genellikle bilgisayarınızın downloads kısmına yükleniyor. Ordan yüklediğiniz şablona sağ tıklayıp extract here tıklarsanız dosya xml olarak çıkıyor. Bu şekilde dosyayı seçerseniz Allah'ın izniyle hatasız yüklenecektir. 







3 yorum :

  1. peki diyelim ki beğenmedik eski şablona nasıl geri dönüş yapabiliriz? teşekkür ederim bu arada

    YanıtlaSil
  2. merhaba gizem hanım. önceki şablonumuzu bilgisayarımıza kaydediyoruz. Daha sonra geri yüklemek istersek dosya seç kısmında önceki şablonunuzu geri yükleyip aynı işlemi yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template