Profiterol yapmak öyle kolay bişey değilmiş. Nasıl mı anladım? Eskiden kız kardeşimle dizi izleyeceğimiz zaman (Asmalı Konak dönemi o dönem) hemen mutfağa girip birimiz hamurunu, birimiz kremasını yapardık. Hİç de başarısızlıkla sonuçlanmazdı. Ramazan'da eşimin arkadaşlarına yaptım olmadı, yine iki kere denedim yine olmadı. Tabi sebepleri var. Birinde tam buğday unuyla denedim, birinde kıvamı tutturamadım birinde ise yapım aşamalarına dikkat etmeden bütün malzemeleri karıştırarak yaptım. Siz siz olun benim denediklerimi denemeyin. Yani işin özeti malzemeler ve yapım aşamalarına dikkat etmek gerisi kendiliğinden geliyor zaten.
Malzemeler
Hamur için
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 yumurta
125 gr tereyağ veya margarin
Su ve tereyağ eritilir
un ilave edilir
Yumurtalar teker teker hamura yedirilir( burası çok önemli)
10 dk dinlendirilir.
Pişirme kağıdı serili tepsiye ceviz büyüklüğünde
iki kaşık yardımıyla konulur
180 C de 40 dk pişirilir
Kreması için
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım paket vanilya
BÜtün malzemeler karıştırılıp pişirilir.
Çikolata sos için
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı silme un
1 su bardağından az şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 pk bitter çikolata (100 gr)
Çİkolata hariç tün malzemelr karıştırılıp pişirilir daha sonra
çikolata ilave edilip eriyince karıştırılır
Not:Profiterol yapıp da çikolata sos kesinlikle kullanmayın derim
ÇÜnkü acı bir tat veriyor ve profiterolun tadını öldürüyor.
Malzemeler
Hamur için
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 yumurta
125 gr tereyağ veya margarin
Su ve tereyağ eritilir
un ilave edilir
Yumurtalar teker teker hamura yedirilir( burası çok önemli)
10 dk dinlendirilir.
Pişirme kağıdı serili tepsiye ceviz büyüklüğünde
iki kaşık yardımıyla konulur
180 C de 40 dk pişirilir
Kreması için
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım paket vanilya
BÜtün malzemeler karıştırılıp pişirilir.
Çikolata sos için
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı silme un
1 su bardağından az şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 pk bitter çikolata (100 gr)
Çİkolata hariç tün malzemelr karıştırılıp pişirilir daha sonra
çikolata ilave edilip eriyince karıştırılır
Not:Profiterol yapıp da çikolata sos kesinlikle kullanmayın derim
ÇÜnkü acı bir tat veriyor ve profiterolun tadını öldürüyor.
İç kreması , şişen hamurların içine ince bir duy yardımıyla sıkılır.
Üzerine çikolata sos dökülür
SErvis edilir.
Bu arada bitmiş fotoğrafı yok
çünkü yapar yapmaz çekmeyi unutmuşum
ve aklıma geldiğinde ise artık çok geçti:))
0 yorum :
Yorum Gönder
Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.