Bu tarifi annemden öğrenmiştim.Hatay yöresine ait olduğunu öğrendim geçenlerde. Hem kahvaltıya hem de akşam yemeklerin yanına çok güzel gidiyor. Bu ezmeyi yaptığım zaman ekmek üzerine sürerek veya kaşıklayarak hepsini bitirebilecek potansiyelde oluyorum. Yani o kadar lezzetli. Hatta geçenlerde arkadaşta kahvaltı vardı onlara yaptım hepsi çok beğendi. Dicem o ki mutlaka yapın , sürekli yaptığınız tarifleriniz arasına girecektir.
Ben normalde göz kararı yapıyorum.
Malzemeler
Ceviz
Zeytinyağ
Tuz
Domates salçası
Biber salçası
Maydonoz
1 adet domates
1 adet biber
Kırmızı pul biber
3-4 dilim bayat ekmek içi
100 gr kadar beyaz peynir
2 diş sarımsak
Ceviz içini rondodan çok küçültmeyecek şekilde geçiriyoruz. Bir kenara alıyoruz.
Daha sonra rondonun içine ekmek içini koyup rondodan geçiriyoruz ve üzerine
diğer bütün malzemeleri ilave edip ezme kıvamına gelene kadar rondodan geçiriyoruz.
Bu aşamada zeytinyağı az ise ilave edebilirsiniz. Rengi de açık oldu ise
biraz daha salça koyabilirsiniz. Yani damak tadınıza göre çok cıvık oldu ise ekmek içi ilave edin,
katı oldu ise sıvıyağ ekleyin. En son cevizi ilave ediyoruz. Ve hepsini karıştırıyoruz.
Ekmeğin üzerine sürüp kanepeler hazırlayabilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder
Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.