10 Kasım 2013 Pazar

Üçgen Börek (portakal ağacından)

     Bu börek benim oklavayla ilk yaptığım börektir. Ve yağlı olduğu için kolay açılmasından dolayı da el açması börekler konusunda beni cesaretlendiren bir börek olmuştur. Ayrıca tel tel dağılan, yiyen herkesten tam puan alan da bir börektir ayrıca. 

   Hamur Malzemesi
1 kibrit kutusu kadar yaş maya(30 gr)
1 kg un (aldığı kadar çok sert olmayacak) ben tambuğday kullanıyorum. 
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
Tuz 
Arasına
Tereyağ
Üzeri için
Yumurta sarısı
Çörek otu.


Yapılışı
Mayayı ılık suda eritiyoruz
Un(yoğurdukça ilave edin), sıvıyağ, yoğurt,, erimiş maya, ve tuzu karıştırıp ne çok yumuşak ne de çok sert bir hamur olmayacak şekilde yoğuruyoruz. 
Hamuru bekletmeden 12 bezeye ayırıyoruz
Bezeleri tek tek açabildiğimz kadar açıp üzerine erittiğimz tereyağını sürüyoruz.


Zarf şeklinde kapatıyoruz. Tekrar biraz daha açıyoruz hamuru çok ince olmasın. 

Karenin her köşesine hazırladığımız içten koyalım. Nasıl isterseniz, peynirli, patatesli ,kıymalı hepsi de çok yakışıyor. 
Köşeleri şekildeki gibi birleştir. 


Bir  bezeden 4 tane üçgen çıkıyor. Çok küçük derseniz 2'ye de bölebilirsiniz. 


Bütün bezeleri bu şekilde bitirdikten sonra
Yumurta sarısı sürüp 200C de pişiriyoruz.  
 Yine pişmiş şeklinin fotoğrafı yok. Malesef:((



0 yorum :

Yorum Gönder

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template