Enginar Dolmasını yaparken dikkat edilecek husus iri bir enginar seçmek olmalı . Çünkü küçük bir engira seçtiğinizde azıcık enginar oluyor içinde. Uğraştığınıza değmiyor. GErçi çok da uğraştırıcı bir tarafı yok bu tarifin. Öncelikle güzel bir dolmalık iç hazırlıyoruz. Pirinç, soğan, nane, tuz birazcık salçadan oluşan bir iç oldu benimkisi. Sonra iyice temizleyip (temizlemesi ne kadar zormuş, öyle televizyonlarda gösterdiği gibi kaşığı eline alıp temizlemekle olmuyor. İçindeki o tüylerden arındırmak epey bir güç istiyor) yıkadıktan sonra iç harcımızı içine ve yaprakların arasına koyuyoruz ve düdüklü tencerimize yerleştiriyoruz. Birazcık su ve tuz ilave edip pişiriyoruz. Servis tabağımıza alıp afiyetle yiyiyoruz. :))
Küçük bir not: Enginarın yaprakları yenmiyor.Yaprakları kaşık amaçlı kullanıyoruz. Sadece ucundaki etli bir kısmı var orayı yiyorsunuz. Ayrıca şimdi öğrendiğim bir bilgi, enginarın içindeki o tüylü kısmını pişirdikten sonra da alabiliyormuşuz. Bu güzel bir bilgi oldu benim için. Bundan sonra bir de öyle deneyeceğim inş.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder
Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.