Güllaç yemeyi çok ama çok seviyorum.Özellikle de muhallebili olanını. Ramazan'da aldığım fakat yapmaya bir türlü fırsat bulamadığım güllacı yaptım yedik, bir daha yaptım bir daha yedik hala üç yaprak var bakalım kısmet ne zamana..
Malzemeler
6 adet güllaç yaprağı
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Muhallebi için
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı pirinç unu yoksa un da olur:)
1 kahve fincanı hindistancevizi (olursa güzel olur ama olmasa da olur)
ve 1 paket vanilya
üzeri için;
Nar
1 çorba kaşığı hindistancevizi
2 çorba kaşığı çekilmiş fındık
Muhallebi malzemlerini karıştırıp bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
3 su bardağı süt ve 1 su bardağı toz şekeri kaynatıp güllaçları tek tek genş bir tepsi de yumuşatıp zarf şeklinde katlıyoruz. İçine bir iki kaşık muhallebi koyup zarf şeklinde kapatıp tepsiye ters olarak yerleştiriyoruz. Hepsini bitirdikten sonra kalan sütlü şekerin tamamaın üzerine döküyoruz. Çok fazla sulu oldu demeyin güllaç o kadar çok çekiyor ki yetmeyebilir de.Servis yapacağınız zaman üzerini nar, fındık, fıstık, hindistan cevizi hangisi varsa onunla süslüyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
cok guzel bi site cok gurur duydum senle bu kadar yetenekli bia rkadasim oldugunu bilmiyodum dogrusu rukiyecim allah basarilarini daim etsin:)
YanıtlaSilCanım çok teşekkür ederim , sen de öylesin maşallah ben de seni facebooktan takip ediyorum. Alah herşeyi gönlüne göre versin inş.
YanıtlaSil