Pandispanya Tarifi
Malzemeler
8 yumurta
225 gr toz şeker
80 ml su
1 çay kaşığı vanilin
50 gr kakao
170 gr un
Kabartma tozu yok :))
Yapılışı
- 8 yumurtanın beyazını bir kaba, sarısını bir kaba ayırıyoruz.
- Toz şekerin yarısını yumurta beyazı olan kaba, diğer yarısını da yumurta sarısının olduğu kaba ekliyoruz.
- Yumurta beyazı ve toz şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Yumurta sarısı, toz şeker ve vanilini de ilave edip mikserle çırpıyoruz. Suyu da ilave edip tekrar çırpıyoruz.
- Geriye kalan kakao ve unu birlikte eleyip hepsini birlikte alttan üste yumurta beyazını söndürmeden içinde topak kalmayıncaya dek karıştırıyoruz.
- Ben kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt koyup kelepçesini kapattım ve kenarlarına yağ vs bişey sürmeden döktüm. Bu şekilde kenarlarına tutunarak kabarıyormuş kek.
- 160 derecede 40 dk pişiriyoruz. Piştikten sonra kenarlarını bıçakla sıvıyoruz. Ve dilediğimiz gibi süslüyoruz.
Evdeki yamyam sayesinde pastamızın bir kısmı eksik..:))
İyi ki doğdun kardeşim , nice yıllara hep birlikte olabilmek dileğiyle.....
0 yorum :
Yorum Gönder
Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.