Yerken ağzınızda çıtır çıtır çıtırdayan bir kek tarifi bu. Kardeşim Kevser ilk kez yaptığında ailecek çok sevmiştik bu keki. Öyle ki her hafta Kevser'den bu keki yapmasını isterdik. Yine favorilerimden bir tarif.
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
100 gr mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
Üzerine
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı toz şeker
Üzerine
1 paket krem şanti ve 1 su bardağı süt
Yapılışı
Kek malzemeleri mikserle karıştırılıp 150 derecede pişirilir.
Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine şekerli su gezdirilir.
Kek biraz soğduktan sonra kremşanti sütle hazırlanıp üzerine yayılır. 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır. Afiye Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder
Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.