Bu benim yaptığım limonata tarifi;
Malzemeler
1 kg limon
Toz şeker
Su
Varsa taze nane
bir avuç kadar kuru yaban mersini
Yapılışı
Bir gece önceden limonların kabukları rendelenir
ve suyu sıkılır
İçine göz kararı toz şeker (2-3 su bardağı kadar) ilave edilir
İçine varsa kuru yaban mersinleri ilave edilir .
Şart değil ama hafif pembelik veriyor limonataya.
Yani limonatayı şekere yatırmış oluyoruz. Bir gece öylece bekliyor.
Ertesi gün 1-1,5 lt kadar kaynar suyumuzu ilave ediyoruz ve karıştrıyoruz.
Bakıyoruz tadına. Şekeri az ise damak tadımıza göre toz şeker ilave ediyoruz
ve tekrar karıştırıyoruz. Şekerler eridikten sonra .
Bİr telden süzüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Arzu ederseniz taze nane ile servis edebilirsiniz.
Bu da televizyondan gördüğüm , osmanlı şerbetleri yapan bir mekanda yapılan tarif ;
Yine limon kabukları rendelenir ve toz şekerle iyice yoğurulur , çiğ köfte yoğurur gibi.
Sarmal şeklinde kesilen limonlar( limonun başından başlayıp aşağı doğru
hiç bölmeden sarmal şeklinde kesiyoruz başka nasıl anlatabilirim bilemedim) da ilave edilip tekrar iyice yoğrulur. Limonların suyu iyice çıkacak.
İçine iki portakal da bu şekilde kesilip ilave edilir. Şeker iyice erimiş olacağından dolayı
suyunu soğuk olarak ilave edebilirsiniz.Süzüp servis edebilirsiniz.
Harikasin yaa.. masallah sana.. denemek lazim bunu inşallah. .
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilTeşekkür ederim kuziş. Dene çok seveceksin. Bir de gelenlere ben yaptım deyince çok havalı oluyor.
YanıtlaSil