Bu tarif kendiliğinden ortaya çıktı desem yeridir. Misafirlerim gelecekti ve ne yapsam diye düşünürken. BUzdolabına bir baktım ıspanak var. Onu soğanla kavurup bir kenara aldım. Derken bir de krep yapıp ıspanakla rulo yapıp , üzerine de beşamel sos güzel bir fikir olabilir diye düşünerek yapmıştım ve günün favorisi olmuştu. BUgün de tekrar denedim bu kez içine havuç da ilave ettim. Çooook güzel oldu....Ha bu arada artık tam buğday unu kullanıyorum bütün tariflerde normal undan çok daha güzel oluyor. Artık tariflerimi tam buğday unlu olarak vereceğim...
2 kişilik
Malzemeler
Krep İçin
1 yumurta
1 su bardağı süt
tuz
Aldığı kadar tam buğday unu
Yumurta, süt çırpılır, tuz ilave edilir ve akışkan kıvamda olacak kadar un ilave edilir. Çok yoğun değil çok cıvık da olmayacak kıvamı. Tavaya 1 çay kaşığı tereyağ koyup kreplerimizi pişiriyoruz.
İçi için
Yarım demet ıspanak
1 küçük kuru soğan
2 Havuç rendesi
Yarım ıspanak yıkanır, soğanla kavrulur. Ayrı bir yerde havuç rendelenir kavrulmaz:).
Beşamel Sos
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı tam buğday un
Yarım su bardağı süt
Tuz
Tereyağ eritilir. Un ilave edilir karıştırılır. Süt ve tuz ilave edilip çırpılır.
EVet bir krep koyup içine ıspanağı yayıyoruz. Üzerine 2. krebi koyup havuç rendesini yayıyoruz ve rulo yapıp minik tepsime diziyoruz. Bu şekilde krepler bitene kadar yapıyoruz. Üzerine beşamel sos sürüp fırında üzeri kızaran kadar pişiriyoruz. Kaşar peynir varsa rendeleyip üzerine koyabilirsiniz. Yoksa çok da önemli değil...:)
Afiyet Olsun
ispanak ve mantar ikilisi de süper oluyor, tavsie eder,m..
YanıtlaSilmantarlısını da dışarda bir yerde yemiştim gerçekten süperdi :)teşekkürler tavsiyen için
YanıtlaSil