Malzemeler
3,5 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 yumurta
tuz, karabiber
Sosu için
Yarım su bardağı zeytinyağ
4-5 diş sarımsak
2-3 domates
1 çorba kaşığı biber salçası yoksa domates salçası
tuz
Üzerine 4-5 dal maydanoz
Yapılışı
- Bulguru bir kaba koyup üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz. Üzerini kapatıp bulgurlar şişene kadar bekletiyoruz.
- Şişen bulgurun içine un, irmik, nişasta, yumurta, tuz, karabiber ilave edip bir güzel yoğuruyoruz. Çok katı olmayacak bir kıvamda olana kadar un, irmik, nişasta ekleyebilirsiniz. Bu verdiğim ölçü yaklaşık ölçü ben kafadan yapmıştım çünkü.
- Eğer vaktiniz varsa buzdolabında bekletip yapabilirsiniz yoksa benim gibi küçük bir kaba su koyup ele yapışmamamsı için arada bir suyla köftelerimize şekil verebilirsiniz.
- Köfte şekline gelince küçük yuvarlaklar yapıp ortasına parmağımızla bastırıyoruz.
- Bu şekilde hazırladığımız köfteleri önceden kaynattığımız suya koyuyoruz ve 5-10 dk kadar haşlıyoruz.
- Diğer yanda tavamıza zeytinyağı koyup küçük küçük kestiğimiz sarımsaklarımızı ilave ediyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra salça, tuz ve domateslerimizi ilave ediyoruz.
- En son haşlanan köftelerle bu sosu harmanlıyoruz ve servis tabaklarına alıp maydanozla süslüyoruz.
- Afiyet Olsun
rukiye, görümcemden öğrendiğim tarifle; fellah köftesini salça sosu yerine kıymalı makarna sosu ile karıştırırsan sarımsaklı yoğurtla doyurucu bir ana yemege dönüşüyor:)) sümeyye nur
YanıtlaSilEvet aslında hiç ana yemek olarak düşünmemiştim ama bundan sonra ana yemek kategorisinde de değerlendirebilirim saol fikrin için...
YanıtlaSil