İçli köfteyi ilk kez denedim ve ilk denememde bu kadar güzel olmasına ben de şaşırdım. Tarifi bir TV kanalında kayserili bir hanım vermişti. (kanal D mutfağım programında).Programda haşlayarak yapmışlardı. Ben içli köfteyi kızarmış olarak seviyorum. Dışı çıtır çıtır olmalı bana göre. Kimi içli köfte tariflerinde hem içinde hem dışındak kıyma kullanılması şahsen benim bütçeme uygun olmadığı için hiç denemedim bile. Fakat bu vereceğim tarifte sadece içinde kullanmanız yeterli oluyor.
BU tarifi mutlaka ama mutlaka denemelisiniz diyorum başka da bişey demiyorum.
Malzemeler
2 su bardağı çiğ köftelik ince bulgur (kahverengi olanından)
1 su bardağı irmik
Yarım çay bardağı un
1 çorba kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
su
İçi için
400 gr kıyma
2 iri soğan
maydanoz
bir avuç kadar ceviz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz
sıvıyağ
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı
Bulgur üstünü geçmeyecek kadar kaynar suyla ıslatılıp üzeri kapatılır
İrmik , salça, tuz , yumurta ilave edilip yoğurulur.
Un azar azar ilave edilip 15-20 dk yoğrulur.
İçi için soğanlar dilimlenip bir tencereye konulur. Biraz kavrulunca kıyma eklenir. Salçalar , baharatlar ilave edilir.En son maydanozlar konulduktan sonra cevizler ilave edilir. CEvizler dişe gelecek şekilde kesilecek.
Nasıl büyüklükte yapmak isterseniz o kadar alıyorsunuz bulgurlu dış malzemeden. Bİr kenara da kase içinde su koyun ki arada bir elinizi ıslatmanız gerekiyor. İçini oyup istediğiniz kalınlıkta inceltip iç harcı koyup kapatın. BU artık el maharetinize kalmış. Yapa yapa alışıyor insan. Ben çok keyif aldım yaparken. Eğer hamurunuz iyise çok kolay oluyor. Daha sonra tencereye sıvıyağ koyup iki tarafını da kızartın. Haşlamak için de tencereye su koyup köfteler yukarı çıktığında pişmiş oluyormuş. Malzemede yumurta olduğu için dağılmaması lazım. Kolay gelsin
BU tarifi mutlaka ama mutlaka denemelisiniz diyorum başka da bişey demiyorum.
Malzemeler
2 su bardağı çiğ köftelik ince bulgur (kahverengi olanından)
1 su bardağı irmik
Yarım çay bardağı un
1 çorba kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
su
İçi için
400 gr kıyma
2 iri soğan
maydanoz
bir avuç kadar ceviz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz
sıvıyağ
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı
Bulgur üstünü geçmeyecek kadar kaynar suyla ıslatılıp üzeri kapatılır
İrmik , salça, tuz , yumurta ilave edilip yoğurulur.
Un azar azar ilave edilip 15-20 dk yoğrulur.
İçi için soğanlar dilimlenip bir tencereye konulur. Biraz kavrulunca kıyma eklenir. Salçalar , baharatlar ilave edilir.En son maydanozlar konulduktan sonra cevizler ilave edilir. CEvizler dişe gelecek şekilde kesilecek.
Nasıl büyüklükte yapmak isterseniz o kadar alıyorsunuz bulgurlu dış malzemeden. Bİr kenara da kase içinde su koyun ki arada bir elinizi ıslatmanız gerekiyor. İçini oyup istediğiniz kalınlıkta inceltip iç harcı koyup kapatın. BU artık el maharetinize kalmış. Yapa yapa alışıyor insan. Ben çok keyif aldım yaparken. Eğer hamurunuz iyise çok kolay oluyor. Daha sonra tencereye sıvıyağ koyup iki tarafını da kızartın. Haşlamak için de tencereye su koyup köfteler yukarı çıktığında pişmiş oluyormuş. Malzemede yumurta olduğu için dağılmaması lazım. Kolay gelsin
0 yorum :
Yorum Gönder
Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.