Size bugün çok severek yaptığım ve denediğim bir çok cheescake arasından en çok beğendiğim tarifi vermek istiyorum. Hem yapımı kolay hem de hafif bir cheescake gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. :)
Malzemeler
Tabanı için
1 paket eti yulaflı bisküvi
10 adet burçak bisküvi
1 yumurta beyazı
100 gr eritilmiş tereyağ
Kreması için
1 paket labne
1 paket krema
2 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
1 limon kabuğu ve suyu
Yapılışı
- Bisküvileri un haline getirip Diğer taban malzemeleriyle karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kek kalıbının tabanına yayıp buzdolabına koyuyoruz.
- Krema malzemesini bir kasede çırpma teliyle karıştırıp Buzdolabındaki kalıbın üzerine döküyoruz.
- 180 C derecede yarım saat pişiriyoruz.
- Fırından çıktığında krema malzemesi hala cıvık olacak. Telaş etmeyin bir gece buzdolabında beklettikten sonra katılaşıp kıvam alacaktır. Zaten cheescake bir gece önceden yapmak lazım.
- Üzerine isterseniz meyveli sos hazırlayıp koyabilirsiniz. Ben maximus alıp(fındıklı çikolata) küçük küçük dildim. Cheescakein üzerine koydum üzerine de 1 su bardağıyla hazırladığım hazır çikolata sostan gezdirdim. Afiyet Olsun
hanımefendi lutfen yeni icatlarınızla klasik ev kadınlarının başına işler çıkarmayınız..evler turlu turlu kek kalıpları ile doldu..yapmış olduğunuz kekler ,pastalar evlerde huzursuzluğa neden olmakta...siz en iyisi tarhana çorbası tarifi verin millete :)
YanıtlaSilAslında haklısınız eskiden annelerimiz bir elin parmaklarını geçmeyen pasta, böreklerin en lezzetli hallerini sunarlardı bizlere. Şimdiyse biri gelince ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Kol börekleri, höşmerimler, mantılar, sarmalar, gözlemeler neyimize yetmiyorsa sanki. Ama işte internette dolaşırken dayanamayıp denemek istiyor insan. Mutfak sanatı bi nevi bizim yaptığımız. :))
YanıtlaSil