Malzemeler
3 yumurta
1 paket tereyağ(250 gr) (eritilip soğutulmuş)
1 su bardağı toz şeker
aldığı kadar un:))
kabartma tozu
İç harcı için
4 elma
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
arzuya göre ceviz (olmasa da olur)
Yapılışı
- Yumurta, şeker, tereyağ (margarin de olabilir fakat sağlığa zararlı olduğu için tercih etmiyorum şahsen) iyice karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu ilave edilip kulak memesi diye tabir ettiğimiz kıvama gelene kadar yoğurulur.
- Hamurdan bir avuç kadar alınıp buzluğa koyulur.
- İç harcı için elmalar rendelenir, şeker ve tarçın ilave edilip ocakta yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilip soğumaya bırakılır.
- Hamur iki eşit parçaya ayrılır.
- Parçanın biri tepsimizin büyüklüğü kadar merdaneyle açılıp yağlanmış tepsimize yerleştirilir.
- Not:Eğer biraz kalın yumuşak olsun derseniz büyük yuvarlak borcam kullanabilirsiniz. Eğer ki ince ve gevrek olsun derseniz bildiğimiz dikdörtgen tepsiye de yerleştirebilrsiniz.
- İç harcımızı da ikiye ayrılır.. Yarısını hamurumuzun üzerine dağıtırız.
- Kalan hamuru da yine ilki gibi açıp harcın üzerine yerleştirip, kalan harcı da onun üzerine dağıtırız.
- En son aşamada buzluktaki hamurumuzu alıp harcın üzerine rendeleriz.
- 180 C fırında 30-45 dk pişiririz.Üzerine tabi ki pudra şekeri serperiz.
- Afiyet bal şeker olsuuuunnn.
0 yorum :
Yorum Gönder
Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.