27 Kasım 2015 Cuma

Bebek Şapkası Yapımı (slouchy beanie hat)

3 yorum
    Minik kuzu için yapmış olduğum şapkanın kalıbını çıkardım. Sizinle paylaşacağım. Elinden dikiş gelenlerin  ve hatta gelmeyenlerin :)  5 dk'da kesip 5 dk 'da da dikebileceği şekilde  tek tek fotoğraflayıp bir güzel anlattım. Bu kalıp 9-12 aylık bebekler için . Siz bu kalıbı yarımşar cm küçültüp büyüterek bebeğinizin yaşına göre ayarlayabilirsiniz. Mesela 3-6 ay bebek için 1'er cm küçülteceksiniz. Arada bir beden (6-9 ay) olduğu için.  Bu kalıbı çift katlı yapabileceğiniz gibi tek katlı olarak da yapabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.


Kumaşı dört kat olacak şekilde, bir kere katlayıp tekrar katlıyoruz. 





İki farklı kumaşı aynı şekilde kesiyoruz.


Dikkat!Fold olan kısma kat olan yeri getirip kesiyoruz. 



Kestiğimiz parçaları açtığımızda 2'şer katlı bu parçalar ortaya çıkacak.
İlk önce bu parçaların V şeklinde olan kısmını dikiyoruz. 


Dikince bu şekilde oluyor.



Parçaları üst üste koyup kenarlarını dikiyoruz. Yalnız ufak bir detay 
Dikkat! bir tanesinin kenarından 4-5 cm lik bir açıklık bırakıyoruz.



Bu şekilde


Diktiğimiz iki parçayı biri ters biri düz olacak şekilde çevirip
içiçe geçiriyoruz. 




Ters olan kısım dışta olacak. Ve alt kısımdan (baş çevresi oluyor) birleştiriyoruz. Dikkat! Bu kısımda dikerken kumaşı esneterek dikmemiz gerekiyor eğer düz dikişle dikeceksek. Yoksa başa geçirince 
dikişler patlar . Eğer overlok makinanız varsa normal dikebilirsiniz. 


Birleştirdikten sonra açıklık bıraktığımız kısımdan  iç kısmı dışarı çıkartıyoruz. Yani 
şapkanın dikişli kısmı içerde kalıyor. 


Açık olan kısmı üstten düz dikişle dikiyoruz. Etiketiniz varsa onu da bu kısma yerleştirebilirsiniz. 


Evet iki renkli şapkanız hazır. İki tarafı da kullanabilirsiniz artık .Başta da dediğim gibi
tek olarak da dikebilirsiniz. O zaman da diktiğiniz parçanın alt kısmını 4-5 cm kadar içerden dikip
dikiş kısmı içerde kalacak şekilde dışarı kıvırıp kullanabilirsiniz.




Bu da kuzunun üzerindeki duruşu.


Baby hat free pattern

Minik A.Ş.K'ımız.

Baby hat sewing pattern

Baby hat free pattern

4 Kasım 2015 Çarşamba

Arnavut Böreği

0 yorum
  Blogumu çok ihmal ettim çok. Hayat şartları, zamanın hızla akıp gitmesi gibi bir çok bahane sıralanabilir. Ama en önemlisi ve henüz anlatmaya  vakit bulamadığım bir kuzucuk var ki bahanalerin en bahanesi. 9 aylık bir kuzu.Anneliği doyasıya yaşamak, her anına şahit olmak, hissetmek, koklamak adına aslında bu ihmalkarlık.Aslında paylaşacak o kadar çok şey biriktirdi ki zaman. Fırsat buldukça bu sıcacık mekanımda olmayı çok istiyorum.
  Şimdilik bir tarifimiz var. Kıyır kıyır, ağızda dağılan beni mest eden, beni benden alan bir börek. Arnavut böreği.

Malzemeler
500 gr un
2 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağ
2 çay bardağı su
Tuz

İçi için
Peynir, patates, pırasalı , kıymalı arzuya göre hazırlanabilir
Aralarına sürmek için zeytinyağ

Yapılışı
Hamur yoğurulur
3'er li parçalara bölünür
Herbiri tabak büyüklüğünde açılır
Arasına zeytinyağ sürülür
Üsttekine sürülmez
3 kat üstüste konulur
Ve tekrar açılır
Üzerine zeytinyağ sürülür
İç harc konulup sarılır
175 derecede kızarana kadar pişirilir
Hamurlar bitene kadar bu şekilde devam edilir.
Afiyet Olsun


20 Mart 2015 Cuma

Trileçe Tarifi

0 yorum
  Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Mazeretim vardı hem de çok güzel bir mazeret:) Onunla ilgili ayrıca yazacağım. Şimdilik tarifi yazıp kaçacağım:)komşumdan aldığım tarifte bir kaç değişilik yaptım. Şekeri fazlaydı azalttım, kreması azdı arttırdım. Tam damak tadımıza uydu:) Ayrıca pandispanya olarak da yaş pasta yapımında kullanabileceğiniz bir kek tarifi.



 
Kek için

5 yumurta
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
3 yemek kaşığı ılık su
1 kahve fincanı sıvı yağ
Kabartma tozu
Vanilya

Üzeri için

3 su bardağı süt
1,5 veya 2 paket krema(damak tadına göre)
Yarim su bardağı şeker

 Karamel için ( ben bu malzemeyi yarım ölçü olarak yapıyorum) eğer daha yoğun karamel olsun isterseniz bu şekilde yapabilirsiniz

 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı su
 1 yemek kaşığı tereyağ
 1.5 yemek kaşığı nişasta
 1 paket krema

Yapılışı:

 Kek için; yumurta , şeker çırpılır. Su, sıvıyağ ilave edilir tekrar çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilip tekrar çırpılır.Büyük dikdörtgen borcama dökülür. 175 derecede hafif kızarana kadar pişirilir. Kek iyice kızarmayacak, beyaz olması önemli.

 Üzeri için; süt ve şeker kaynatılır, krema ilave edilip tekrar fokurdatılır.Soğuduktan sonra kekin üzerine gezdirilir.

 Karamel için; Şeker eritilip kahve rengini alınca tereyağ ilave edilip hızlıca çırpılır. Krema ilave edilip tekrar çırpılır.Su eklenir tekrar çırpılır en son nişasta azar azar ilave edilip hızlıca topaklanmadan çırpılır. Hafif soğuduktan sonra ıslatılmış kekin üzerine gezdirilir. Buzdolabında 2 saat bekletilir dilimlenip servis edilir.
not:üzerinde karamel yerine frambuaz veya böğürtlen soslu da deneyebilirsiniz. 
 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template