4 Kasım 2015 Çarşamba

Arnavut Böreği

  Blogumu çok ihmal ettim çok. Hayat şartları, zamanın hızla akıp gitmesi gibi bir çok bahane sıralanabilir. Ama en önemlisi ve henüz anlatmaya  vakit bulamadığım bir kuzucuk var ki bahanalerin en bahanesi. 9 aylık bir kuzu.Anneliği doyasıya yaşamak, her anına şahit olmak, hissetmek, koklamak adına aslında bu ihmalkarlık.Aslında paylaşacak o kadar çok şey biriktirdi ki zaman. Fırsat buldukça bu sıcacık mekanımda olmayı çok istiyorum.
  Şimdilik bir tarifimiz var. Kıyır kıyır, ağızda dağılan beni mest eden, beni benden alan bir börek. Arnavut böreği.

Malzemeler
500 gr un
2 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağ
2 çay bardağı su
Tuz

İçi için
Peynir, patates, pırasalı , kıymalı arzuya göre hazırlanabilir
Aralarına sürmek için zeytinyağ

Yapılışı
Hamur yoğurulur
3'er li parçalara bölünür
Herbiri tabak büyüklüğünde açılır
Arasına zeytinyağ sürülür
Üsttekine sürülmez
3 kat üstüste konulur
Ve tekrar açılır
Üzerine zeytinyağ sürülür
İç harc konulup sarılır
175 derecede kızarana kadar pişirilir
Hamurlar bitene kadar bu şekilde devam edilir.
Afiyet Olsun


0 yorum :

Yorum Gönder

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template