11 Ekim 2014 Cumartesi

Rulo Pasta ve Yaş Pasta Tarifi

    Bu tarifimiz cicekekmek.blogspot.com'dan . Bu tarifi çok sevdim. Sebebine gelince bir kere evde olan malzemelerle hazırlanabiliyor. Riski neredeyse yok gibi, bir de eğer doğum günü için pasta yapmak isterseniz yuvarlak kekler de yaşadığınız eşit bölme stresi vs de yok. Ortadan kesip arasına kremayı sürün alın size iki katlı pasta. Az mı geldi aynı kek hamurundan iki kez pişirin , ortadan kesip üst üste koyun 4 eşit katlı pasta. Şahsen denedim baya da bereketli oldu. Hem  pişirme süresinin kısa olmasından dolayı da çok pratik bir şekilde hazırlayabiliyorsunuz.


KEK MALZEMELERİ
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un 

Krema Malzemesi 
2,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
Yarım çorba kaşığı nişasta
 4 çorba kaşığı toz şeker
İstenirse hindistan cevizi ve portakal kabuğu rendesi 
Ben ilave olarak iki yemek kaşığı toz krem şanti ekledim
İçine de iki adet muz 
Üzeri için
Çikolata sos

  •   Kek için, yumurta ve  şeker iyice köpürene kadar çırpılır. 
  • İçine un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilip çırpılır.
  • Düz fırın tepsisine pişirme kağıdı konulup üzerine harç dökülür ve birazcık ısınmış 200 C fırında 15 dk alttan pişirme ayarında pişirilir. 
  • Burası çok önemli kek piştikten sonra zemine ıslak bir bez serip keki pişirme kağıdı ile üzerine koyup bir müddet bekletiyoruz ki kağıttan kolaylıkla çıksın. Yoksa mümkün değil çıkaramazsınız. 
  • Krema için, bütün malzemeler bir tencereye konulup karıştırılır. Soğuyunca kekin üzerine dökülüp arasına muz uzunlamasına konulur ve rulo yapılır. Üzerine bir miktar süt gezdirilir ki umuşacık olsun. Üzerine çikolata sos gezdirilir. 

Yaş Pasta Tarifi 


    Bu pasta tarifini bir de bu şekilde deneyin. Fotoğrafı olmadığı için yayınlayamıyorum maalesef. Ama en kısa zamanda tekrar yapıp koyacağım inş.

Kekten iki adet pişirin ve ortadan ikiye bölün. Aralarına aşağıda vereceğim kremayı sürüp en üstünü de krem şanti ile kaplayıp dilediğiniz gibi süsleyin. Ve mutlaka bir gece buzdolabında dinlendirin. Pastanedeki keklerden çok daha güzel bir pastanız olacak.

Bu krema tarifi de http://cahidejibek.com/2012/09/17/cikolatali-pasta-kremasi/#more-13641 burada

Çikolatalı krema Malzemeleri   En son favorim bu krema :)
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 50.gr tereyağı
  • 80 gr. bitter çikolata
  • 100 gr. labne peyniri
Tereyağ, çikolata, labne peyniri hariç diğer malzemeler tencerede kaynayana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra kalan malzemeler ilave edilir. Ve soğumaya bırakılır. Üzerinin kaymak tutmaması için ara sıra karıştırlır. 
 Soğuyunca kek katları sütle ıslatıldıktan sonra kremayla kaplanır. En üst kata krema sürülmez. En üste iki paket kremşanti hazırlanıp hem üstüne hem de etrafına kaplanır. 








0 yorum :

Yorum Gönder

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template