13 Nisan 2014 Pazar

BURSA EVİ- ANKARA KALESİ

      Daha önce yakala.co dan aldığım kahvaltı kuponlarıyla dün ilk kez Bursa EVi'Ne gittik eşimle.  Kale civarında yollarda tadilat çalışmaları devam ettiği için her yer çamur içinde idi. Ama işletme sahibi Bursa Evi'ne giren sokağın girişinden itibaren yeşil çim halı döşetmiş, gelen konuklarını daha iyi ağırlayabilmek için.  Tabi ben hemen fotoğraflar çekmeye başladım. Bİraz sonra kahvaltımız geldi, yağmur iyiyden iyiye atıştırmaya başladı ve çalınan müziklerin eşliğinde keyifli bir kahvaltı başladı bizim için. Personelin ilgisi gayet güzeldi. Tam çıkarken Bursa Belediyesi'nin hazırlattığı tanıtım çantasını verdiler. İçinden kocaman Bursa tanıtım kitabı, hacivat karagöz cd'si, bir sürü cd ler , harita, şapka, flama ve havlu çıktı. Ayrıca işletme sahibi mekanı gezdirebileceğini söyleyince, biz de başladık kendisiyle birlike gezmeye. Gezerken fotoğraf makinamın şarjı bittiği için  bir kaç fotograf ekleyebileceğim bu yazıma.:(((


       Bursa EVİ Ankara Kalesi'ne çıkarken hemen sağda. Bursa Belediyesi tarafından restore edilmiş ve bir kişinini özel  işletmesine bırakılmış. Eşyalar, tamamen Bursa'dan temin edilmiş.VE oldukça zevkli döşenmiş, renklerin uyumu, perdeler ,tablolar herşey göze hitap ediyor.
       Bölme bölme odaları mevcut. Yemek ve kahvaltı yapılan bir bölüm, VIP odası, sedirli odaları ve şu an çok güncel olan bir konu,  hiçbir şekilde dinlemenin yapılamadığı, telefonların çekmediği ayrı bir odası mevcut. Ayrıca üst katta 100 kişilk toplantı, seminer salonu mevcut. Bİr de yapılmakta olan kütüphanesi ve en üst teras kat. Teras kat aslında okçuların ok attıkları surlar. VE burada Ankara ayaklarınızın altında. İşletme sahibi burayı da aslına uygun olarak dekore edip , işletmeye dahil etmek istediğini söyledi.
        Bİr hafta sonu çıkıp, kaleyi gezmeye çıkın bence, antika dükkanları gezin, ara sokaklarında dolaşın, Ankara'yı seyredin, bir mekana girip kahvenizi yudumlarken plaklardan çalan müziklere kulak verin, insanlarla sohbet edin, koca AVM lerden alışveriş yaparken arada bir buralara da uğrayıp, birşeyler alın, inanın bir çok ürünü yarı fiyatına buluyorsunuz buralarda.



Tabakları da ayrıca çok beğendim. 


Başka bir bölümü..

Uzun zamandır yazmaya yazmaya ilkokulda öğretmenlerin tatilde neler yaptığınızı yazın der ve biz de herşeyi anlatırız ya aynen öyle bir yazı olmuş benimki sonradan okuyunca çok güldüm ve bazı kısımlarını çıkardım bilee:) 



    

1 yorum :

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template