29 Nisan 2014 Salı

Ankara Karşıyaka Çiçekçiler Pazarı

     Bahar ayı da gelmişken , bir de çiçekçilerin ordan geçiyorken uğramamak olmazdı. Nisan ayının sonları çiçek alışverişi için en ideal zaman. Daha önce giderseniz menekşeden başka birşey bulamazsınız tecrübeyle sabit. Ama şimdi öyle mi, rengarenk sardunyalar, petunyalar, begonyalar, güller ne isterseniz var. Ben bu sene çok temkinli yapıyorum çiçek alışverişimi. Sütten ağızım yandı çünkü. Tek tek alıyorum, getiriyorum onları bir güzel seviyorum, bakıyorum, konuşuyorum, özel olarak ilgileniyorum. Sonra baktım alışmışsa gidip başka bir çiçek daha alıyorum. Böylece onlar bana ben de onlara daha kolay alışıyoruz.

    Bu sene evimizin yeni konukları , bir adet sardunya, bir adet küpe çiçeği, ve en son minik çiçekli petunyalar oldu. Geçen sene ki begonyam kocaman oldu. Artık evin sahibi olarak karşılıyor yeni konuklarımızı. Belki onlar da begonyayı görüp daha bir keyifle büyüyorlar, hiç yadırgamıyorlar yeni geldikleri evlerini. Şu sıralar çıkaramıyorum balkon önüne, bir çıkarıyorum bir alıyorum içeri. Bir şey olacak diye korkuyorum. Ya alışamazlarsa ya solarlarsa diye. Bİr de tohumdan aldığım kır çiçekleri vardı. Ne mi oldu çiçekten başka her türlü yaprağı açtılar da bir türlü çiçek açmadılar. Biraz daha beklicem açmazlarsa sökmek zorunda kalacağım artık. Bİldiğin otları , kır çiçeği diye sattıkları yönündeki şüphelerim günden güne artmıyor değil.
    Bİr de daha önce ektiğim domates, biber tohumları vardı. Üzerlerine ektiğim çiçeği sularken bir de ne göreyim, alttan alttan bişeyler çıkıyor. Ayırdım onları da bakalım nasıl olacaklar.

Püf Noktası: Çiçek büyütmek isteyip de bir türlü büyütemeyen arkadaşlar. su damlalıkları var ya gidin onlardan alın , her çiçeğin dibine koyun onlardan daha çok balkon çiçekleri için diyebilirim. Salon çiçekleri için denemedim , bir de daha az su istedikleri için olmayabilir onlar da. 3 güne bir bakın suyu bitmiş mi diye. Doldurup tekrar koyun diplerine. Bakın nasıl da büyüyorlar. :))






Begonya


Kovboy kaktüsler


Sardunyalar


0 yorum :

Yorum Gönder

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template