21 Aralık 2013 Cumartesi

Pırasalı Börek (boşnak, arnavut böreği de deniyor)

     Tarimiz yine bir TV programından. Sanırım Kanal D mutfağım programından yine. Pırasa böreklere çok yakışıyor. Eğer yemek olarak tercih etmiyorsanız bir de böreğini deneyin derim. İçine isterseniz peynir de ekleyebilirsiniz. Boşnak, arnavut, çerkez yemekleri nedense hep ilgimi çekiyor. Bİr kere börekleri çok güzel incecik tel tel dağlıyor yerken. BU böreğimiz de böyle. Çıtır çıtır ,kat kat bir börek. İçinde maya, kabartma tozu vs yok.



Malzemeler

3 su bardağı un
2 çorba kaşığı sirke
2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
tuz
Aldığı kadar su

İçi için

3-4 sap pırasa
1 soğan
1 yumurta akı
sıvıyağ
tuz

Arasına Sürmek için
Tereyağ

Yapılışı
İç malzemeleri küçük küçük doğrayıp sıvayğda kavuruyoruz.Kavurduktan sonra 1 yumurta akını ilave edip karıştırıyoruz.
Hamur için unu bir kaba alıp tuzu, sirke, zeytinyağ ve suyunu ilave edip yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğruyoruz. Benim ki biraz sert olmuştu o yüzden açması zor oldu.

8 eşit parçaya ayırıyoruz hamuru.
4 tanesininin her birini tabak büyüklüğünde açıp aralarına eritilniş tereyağ sürüyoruz. Üzerine sürmüyoruz açacağımız için. Dİğer 4 taneye de aynı işlemi uyguluyoruz.

4 taneyi alıp birazcık oklavayla inceltiyoruz ve daha sonra elimizle çekiştire çikiştire inceltiyoruz hamuru. Çarşaf böreği yapar gibi .

Yuvarlağın iki uç kısmına hazırladığımız içten uzunca koyuyoruz. Ve her iki taraftan ortaya doğru yuvarlıyoruz. Ortadan kesiyoruz hamuru. Diğer kısmı da aynı şekilde yapıyoruz. Tepsinin uzunluğuna göre kesip diziyoruz .Dilimleyip üzerlerine tereyağ sürüyoruz ve 200C lik fırında pişiriyoruz.


0 yorum :

Yorum Gönder

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template