7 Aralık 2013 Cumartesi

Balkabaklı Cheescake...

    Balkabaklı cheescake nasıl olur demeyin deneyin bence. Ama her damak tadına uymayabilir ama ben balkabağını çok seven biri olarak krema, zencefil ve tarçınla buluştuğu o tadı çok sevdim.

    Hatta damak tadına çok güvenen eniştemize tattırdım ve içinde ne olduğunu tahmin etmesini istedim ama havuç dedi, tahin diyen oldu, ama ana malzemeyi kimse bilemedi.  İşte ben bunu seviyorum:)

Tarifimiz
Buradan  Fakat ben bir kaç değişiklik yaptım tarifte. Orijinal tarifte balkabaklı kareler olarak geçiyordu fakat cheescake gibi olduğu için bu isim daha uygun gibi geldi bana. Yapmadan önce tart gibi olacağını düşünmüştüm .

http://www.hayatintakendisi.com/2011/04/balkabakli-kareler/




Malzemeler
Fındıklı Taban için
§  1/2 su bardağı (50 gr) fındık
§  1 su bardağı (130 gr) un
§  110 gr tereyağı   ( Yağı daha az koyabilirsiniz ) biraz ağır geldi tadı bana
§  1/3 su bardağı (110 gr) esmer şeker
§  1/2 çay kaşığı vanilya
§  Çay kaşığının ucu ile tuz
Balkabaklı Dolgu için
§  2 adet yumurta
§  2 su bardağı (425 gr) balkabağı püresi *
§  3/4 su bardağı (165 gr) esmer şeker
§  1/2 çay kaşığı vanilya
§  1 çay kaşığı tarçın
§  1/2 çay kaşığı toz zencefil  (zencefil daha az olabilir)
§  1/8 çay kaşığı karanfil
§  2 küçük kutu (400 ml) krema  (ben 1 paket kullandım)
Fındıklı Tabanı Hazırlamak için
Fındıkları, un ve tuzu blendıra koyup, fındıklarda iyice parçalanıp toz haline gelene kadar çekiyoruz.
Başka bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Daha sonra unlu karışımı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamuru yağladığımız dikdörtgen bir fırın kabına (23 cm x 33 cm) hafif bastırarak her tarafı eşit olacak şekilde yayıyoruz. Önceden 175 C’ye ısıttığımız fırında 15 dakika kadar hamurumuzun kenarları hafif kızarana kada pişiriyoruz. 15 dakika sonra fırında çıakrıp hafif ılınması için kenara alıyoruz.
Balkabaklı Dolguyu Hazırlamak için
*** Balkabağı püresini hazır olarak bulamıyorsanız, aldığınız bir yada iki dilim balkabağını kabuklarını soymadan hafifçe yağlayın. Daha sonra bir fırın tepsisine koyup 200 C’ye ısıttığınız fırında arada alt üst çevirerek yumuşayana kadar 1 saat kadar pişirin. Balkabağınız yumuşayınca fırından alın ve hafif soğuyunca bir kaşık yardımıyla kabukların üzerinden içini bir kaseye sıyırın. Blendırdan geçirerek pürenizi hazırlayabilirsiniz ve fazla miktarını buzluğa kaldırarak saklıyabilirsiniz.

Yumurtaları çırpıyoruz. Yumurtaların üzerine balkabağı püresi, şeker, vanilya ve baharatları ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. son olarak çırpmaya devam ederek azar azar kremayı ekliyoruz. Hazırladığımız bu dolguyu fırında 15 dakika pişirdiğimiz tabanın üzerine döküp 175 C’de 30-35 dakika daha pişiriyoruz. Soğuduktan sonra kalp kalıbıyla kesip servis yapıyoruz. İsterseniz kare karede dilimleyebilirsiniz. 




0 yorum :

Yorum Gönder

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template