24 Kasım 2013 Pazar

Evde Arapça Nasıl Kolay Öğrenilir...

     Eğer Arapça öğrenmeye vaktiniz yok ise ve işlerinizi en hızlı şekilde halletmeniz gerekiyorsa, Protranslate.net sitesini ziyaret etmenizi öneririz.  Bu sitede Türkçe Arapça Tercüme Hizmeti ni en uygun fiyatlarla, profesyonel ellerden alacaksınız. Arapça Türkçe çeviri hizmetleri ve daha fazlası için Protranslate.net. 
    Bu yazıyı ne zamandır yazmak istiyordum. Zİra Arapça öğrenmek isteyip de nasıl , nereden, kimden öğreneceğini bilemeyenler için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Kimimizin dışarı çıkma imkanı olmuyor, ev işleri, çocuklar vs,derken, kimimiz çalışıyoruz fırsat bulamıyoruz. Ama arapça öğrenme isteği bir çoğumuzda vardır. Kutsal kitabımızı okurken anlayabilmek adına. İkinici, üçüncü dil bilmek adına. Şimdi size anlatacağım yöntemle haftada 3-4 saatinizi ayırarak nasıl kolaylıkla öğrenebileceğinizi anlatmak istiyorum. Tabi istikrarlı olmak çok önemli. Bİraz da kendi kendinize alıştırma yapmak. Şimdi ben de dahil bir çoğumuzda herhangi bir kursa yazılmadan , belli bir bedel ödemeden süreklilik sağlamakta zorlanıyoruz. Oysa ki zamanımızı güzel planlayarak gideceğimiz yere hazırlanmakta geçireceğimiz vakitle evde bişeyler öğrenmek mümkün. Az ama devamlı olanın makbul olduğu hepimizce malum.
       Ben geçen sene bir Arapça kursuna gittim. Çok istiyordum öğrenmek. Tevafuken evimizin yakınındaki Cami'de kurs açılacağını duyunca gittim kayıt oldum. Meğer öğretecek kişi kardeşimin sohbetlerinde bulunduğu hoca imiş.   Mısır El Ezher mezunu, Peygamber soyundan gelen, kendisini insanlara birşey öğretmeye adamış, imam bir zattan. Tamamen karşılıksız, Kur'an dilini insanlara aktarmak adına gece gündüz hizmet derdinde olan Muhammed Emin Parlak Hoca.  . Rabbim çabalarının kaşılığını her iki cihanda versin inş.Öğretme metodu kursa gelen arkadaşlar ve daha önce gidip de çok fazla ilerle katedemeyen arkadaşlarca çok beğeniliyordu. Baya bir ilerme katettik. Kendisi bize:'' Bu kursu bitirdiğinizde hem Arapça'nın grammerini , edebi dilini öğrenecek hem de Kur'an'ı anlayarak okuyacaksınız inş'' demişti. Tabi taşınınca devam ettiremedim ben. Fakat kursta bir arkadaşın işlediğimiz kitabın aynısıyla Youtube'da derslerin anlatıldığına dair sözleri aklıma gelince bir bakayım dedim. Evet gerçekten de genç bir hoca öğrencisine anlatırken bu dersleri kaydedip yayınlamış. Öyle de güzel anlatıyor ki.Aldım elime kitabı dersi bir güzel dinledim. Ve evde kaldığım yerden kitabın tamamını bitirmeye karar verdim inş.
     Yapmanız gereken sadece

 Arapça Dersleri (4 Cilt Takım) Durusu'l- Luğati'l- Arabiyye Ravza Yayınları  20 TL(2013) civarında fiyatı.




  Ve youtube'dan

  Buraya tıklayıp  derslere devam etmek. 

 İsterseniz bir dersi başından sonuna kadar dinleyip , ondan sonra kararınızı verin. 

 Ebu ZErka adında bir hoca ben de ilk kez bu vesileyle duydum ismini. Gerçekten büyük bir hizmet. Zaten altta yapılan yorumları okursanız insanların ne kadar memnun olduklarını göreceksiniz.

Allah rızası için öğretme amacında olan kardeşlerimizin artması dileğiyle.  
   Şimdi bu paylaşımdan kimilerinin aklına reklam aldığım vs düşüncesi gelebilir. Böyle birşey yok. Tamamen Allah rızası için yapılan bir paylaşımdır. 

31 yorum :

  1. Canım bu sıte de cok yararlı
    Kıtaplar ve 300 den fazla vıdeo var
    videoları ve kitapları buradan indirebilirsiniz. siteyi incelerseniz daha fazlasını da bulursunuz.



    http://www.lqtoronto.com/

    Canadıan bır sıte..

    Bır de,
    http://toolstolearnarabic.blogspot.com/2010/04/pdf-36-arabic-stories-for-kids-for.html
    http://bookstolearnarabic.wordpress.com/


    yukarıdaki sitelerde hikaye kitapları ve ders icin kaynaklar var, en son konrtol ettigimde scribd uzerinden calıstıgı ve bu site yasaklandıgı icin dns ayarınızı degistirerek girebiliyordunuz.

    Cok selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Allah sizden de razı olsun. Ins muvaffak olursunuz.

      Sil
    3. Merhabalar ben kuran arapcasi ile alakali ders videosuna ulasamiyorum. Yuklemeyi yapan hesap kaldirildigindan onada ulasamiyorum yardimci olursaniz sevinirim. ALLAH CC RAZI OLSUN

      Sil
  2. Teşekkürler Hilalcim verdiğin bilgiler için yalnız Arapçayı ingilizce anlatıyor ilk yazdığın site.Arapçayı öğrenmek isteyenlerin öncelikle ingilizce bilmesi gerekiyor bu durumda.
    Birazck zahmtli gibi geldi bana. Yine de sağol paylaştığın için.

    YanıtlaSil
  3. Bu blog yazınız için çok teşekkür ederim, sayenizde kitabı ve hocayı tanımış oldum. Nasip olursa öğrenebilirsem çok güzel olacak. Sizin son durum nedir? Şuan Kuran-ı Kerim'i anlayabiliyormusunuz mesela?

    Said.

    YanıtlaSil
  4. Rica ederim. :)Maalesef ben devam edemediğim için bıraktığım yerde kaldım ama bu kitaplarda geçen kelimeler daha çok Kur'an daki kelimelerle öğretildiği için başladığınız andan itibaren anlamaya başlıyorsunuz. Tabi sizin azminize de bağlı:) en kısa zamanda tekrar başlamayı düşünüyorum. Inş

    YanıtlaSil
  5. Anladım. Bu arada yeni bir yer buldum.
    - Tekellum.net - Bu kitabin dersleri var daha profesyonel. Güncel olarakta dersler eklenmekte. Bilgilerinize :) Said.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, inceledim çok daha faydalı bir site olmuş Allah hazırlayanlardan razı olsun

      Sil
  6. Tam teşkilatli kac ayda ögreniliyor

    YanıtlaSil
  7. ilahiyat hazırlık okuyorum, inşallah faydalanırım Allah razı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnş faydası olur. Allah sizden de razı olsun

      Sil
    2. ilahiyat hazırlık okuyan arkadaşım acaba hazırlıkta öğrenebildin mi Arapçayı?????

      Sil
    3. Öğrenilir elbet

      Sil
    4. Asla öğrenilmez çok yetersiz , kendiniz video izleyin internetten daha faydalı olur.

      Sil
  8. arapça öğrenmek isteyenler tavsiyem:::öncelikle rehber tv de yayınlanan 300 videoluk yayının en az 200 tanesini bitirsinler.(15 er dakika ort.......sonra da temel seviye hikaye kitaplarını ve arapça ile ilgili facebook gruplarını takip etsinler.anlamını merak ettikleri kelimelerin çekimlerini de enisesemablogspot isimli bir site var.oradan bulup öğrensinler...ilk altı ay günde 2 saat zaman ayırırsanız çat pat iyi bişeyler olur..bunlardan sonra da beyne yedeyk kitabı var internette onu bitirin..a1 seviyesi arapçanız olmuş oldu :) hayırlı olsun....önemli not...arapçaya günlük çalışmak gerek..

    YanıtlaSil
  9. Allah sizlerden Razı olsun inşaAllah

    YanıtlaSil
  10. merhaba benm bi sorum olacktı Kur'an okumasını biliyorm acaba bu kolaylık sağlarmı arapça öğrenmede

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Demet hn.Kur'an okumasını biliyorsanız çok daha kolay öğrenirsiniz.Zaten arapça harfleri biliyor olmanız gerekiyor.

      Sil
  11. ben de ilahiyat okumak istiyorum ya belki öyle öğrenirim Arapçayı ama hiç temelim yok hazırlıkta zorlanır mıyım ?

    YanıtlaSil
  12. Allah razı olsun Arapça öğrenip Kuran-ı Kerim i anlamak en büyük hayallerimden.. İnşaallah bu derslerle belli bi seviyeye gelebilirim. bu blogu yazdığınız için Allah razı olsun..

    YanıtlaSil
  13. Allah razı olsun hepinizden bende su şekilde öğrenmeye çalışıyorum. http://www.belgelerleislam.com/emsile.html bu siteden çıktı aldım http://ilahiyatakademisi.com/den de dinleyerek üzerine not alıyorum. seviye seviye isteyen herkese Rabbim öğrenmeyi ve Kuran ı yaşamayı nasip eder inşallah..

    YanıtlaSil
  14. Selâmün aleyküm ben ilahiyat 1. Sınıf ogrencisyim 2 ye geçtim arapcam kötü çok kurslara gittim ama aklımda kalmıyor okullarin acilmasina 1.5 ay var arapça çalışıcam evde siz hangi sitelerden baslamami tavsiye edersiniz şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  15. Selâmün aleyküm ben ilahiyat 1. Sınıf ogrencisyim 2 ye geçtim arapcam kötü çok kurslara gittim ama aklımda kalmıyor okullarin acilmasina 1.5 ay var arapça çalışıcam evde siz hangi sitelerden baslamami tavsiye edersiniz şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  16. Ebu zerka bayadır Arapça yüklemiyor.Tekelleme yetellüm adında bir kanal var daha ayrıntılı devamlı bir şekilde anlatıyor bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  17. Arapçayı Öğreten Kitap Çok başarılı bir çalışma

    https://urun.gittigidiyor.com/kitap-dergi/arapcayi-ogreten-kitap-347285874

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üniversitede bu kitabı bir yıl okuduk. Tek başına tabiki tamamen yetmeyecektir ama alınmasını tavsiye ederim. Derste ders dinleyen insanlardan değilim yalnız çalışıp anlayabiliyordum evde çalışacaklar tercih edebilirler. Temelimi bu kitapla attım.

      Sil

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template