8 Ağustos 2013 Perşembe

Hindistan CeViZi ÇanaĞında ÇikolaTa:))

   Bu tarifimiz MarthaStewart programından. Hani şu e2 kanalında sabah -akşam yayınlanan ve yurtdışında kadınların müdavimi olduğu program. Ölçüler bizimkilerden farklı olduğu için ben göz kararı yaptım siz de öyle yapabilirsiniz. Yani bir ölçü gerekmiyor . Çok hafif , lezzetli  ve çok şık bir tatlı oldular. Ben çok beğendim..:))

  Şimdi bir kaba 1 su bardağı kadar hindistan cevizini koyalım. Sonra içine bir yumurta beyazı ve ağzımızın tadına göre pudra şekeri ilave edelim.Karıştıralım. BUrada şekil verebileceğimiz bir kıvam olacak ona göre yumurta beyazı ve hindistan cevizini arttııp çoğaltabiliriz.
  Minik kek kalıplarına çanak olacak şekilde yerleştiriyoruz ve fırına veriyoruz. Kenarları kızardıktan sonra alıyoruz fırından.





   Benmari usulü erittiğimiz bitter çikolataya krema ilave edip karıştırıyoruz ve çanakların içini dolduruyoruz. Üzerine de isterseniz krema isterseniz azıcık krem şanti hazırlayıp süslüyoruz.





4 yorum :

  1. Ellerine sağlık cok güzel olmuş canım ,
    Onumuzdekı haftalarda Betulle sana hayırlamaya gelmek ıstıyoruz ınsallah musaıt olursan haber ederız canım , selamlar..

    YanıtlaSil
  2. Ba-yıl-dimmmmm müthiş birsey bu hem sunum çok hoş hem de bol Hindistan cevizli tam da ağzıma layık :))) ellerine saglık. En kısa zamanda deneyeceğim ins.

    YanıtlaSil
  3. Canım önümüzdeki hafta Ankara dayım inşa beklerim.

    YanıtlaSil
  4. Kuzişi tam sana layık bir tarif oldu bu afiyet olsun şimdiden:))

    YanıtlaSil

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template