30 Temmuz 2013 Salı

Gündeme DAir Karaladıklarım

     Uzun bir ara oldu bu. Neden mi? GÜndemde yaşanan olaylar yani Taksim Gezi Parkı olayları sonrasında Mısır'da yaşananlar, DÜnya'nın kimi olayları deşip gereksiz yaygara koparıp, kimi olaylara kör, sağır, dilsiz duruşu insanda ne birşey yapma ne de birşey paylaşma hevesi bırakıyor. Öncesinde yaşanan Taksim Gezi Parkı ile ilgili birşeyler yazmak istedim blogumda ilerde geriye dönüp baktığımda yakın tarihe dair bir iz olsun istedim. Fakat olayları takip etmekteni açıklamalrı dinlemkten, facebooktaki yorumlarag göz atmaktan fırsat bulamadım. Küçücük bir olayken büyüdü büyüdü kocaman bir ülke meselesi haline geldi. Meğer insanlar ne kadar da dolmuş ne kadar kin biriktirmiş ki herkes bir güzel içini döktü rahatladı mı o henüz muamma. Neydi bu Gezi Parkı olayı? Gezi Parkı yerine Topçu Kışlası Müzesinin yapılmak istenmesi ve oradaki ağaçların kesileceği düşüncesi ile çevrecilerin bir araya gelerek başlattığı masum bir eylemdi sadece. Ta ki olayla ilgisi olmayan protestocuların da olaya müdahalesiyle çığırından çıkan bir olaya dönüşene dek. Başbakanımızın sert çıkışlarıyla alevlenen , tence tavalarla muhalefetin ve dış güçlerin de  olaya karıştığı protestolar zinciriydi.  Ne mi oldu ? Olayla ilgisi olmayan prostestocular taksim meydanını, güzel ülkemin bir çok şehrinde kaldırımları sökmek, otobüsleri yakmak, polisle çatışmak suretiyle bizi birbirimize düşürmek istediler. Ya sonra?
     Geldi geçti ve hepimiz kendi adımıza dersler çıkardık. Kim olursak olalım daha akl-ı selim davranmaya ve birliğimizi bozmak isteynlere tek vücut olmamız gerektiğini anladık  Öyle olduğunu ümit ediyorum.:))
     Şimdilerde  MIsır'da yaşanan Mursi hükümetine karşı yapılan  darbe girişimi ve öldürülen yüzlerce müslüman kardeşimiz. İnsanın ne tadı kalıyor ne de tuzu. Yahu bu kadar kolay mı bir cana kastetmek. İsteyen istediği gibi darbe yapsın, halkına istediği zulmü yapsın kimsenin sesi çıkmasın. Ülkemin güzel insanlarından (!) çıkan yorumlarsa daha da içler acısı bize ne Mısır'dan ordan burdan yaklaşımı. Rabbim bu güzel ülkemizi, devletimizi, başımızdakileri korusun. Ülkemiz üzerinden oynanmak istenen oyunların hepsini tersine çevirsin inş. 

0 yorum :

Yorum Gönder

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template