27 Mart 2013 Çarşamba

Fransız Dantelli Havlu....

     Şu sıralar havlu kenarı örnekleri ile meşgulüm. Malum erkek kardeşimin tatlı telaşından dolayı. Ben de üzerime düşen vazifemi yerine getirme gayretindeyim. Örü dantelli havlu kenarlarından ziyade fransız dantelli olanlar dikatimi çekti. Özellikle oymalı olanları. Ben de gittim bir havlu ve bir fransız danteli beğendim. Başladım yapmaya. Tabi danteli havluya otutturmak birazcık zorlasa da zevkle yaptım. Yapmak isteyen olursa, danteli moda çarşısının altında gelinlik malzemeleri satan bir dükkandan aldım. Bir sürü çeşit var. Giderken havlunuzu yanınıza almayı unutmayın çünkü seçmesi zor oluyor.:))



Yapım Aşamaları


 Öncelikle havlumuzun uç kısmına dantelimizi koyuyoruz ve kenarlarından iğneliyoruz.
 İğnelediğimiz yerden havlumuzu dikkatli bir şekilde kesiyoruz.


Kesilen kısmı dikiş makinasında zigzag ayarın kısa ve sık olan kısmıyla dikiyoruz. Overlok makinası olanlar için bu kısım daha pratik olur. 

Daha sonra danteli  oymalı kısma oturtup iğneliyoruz ve elimizle dikiyoruz. 

Dantelin kenarlarını da içe kıvırıp dikiyoruz. 



3 yorum :

  1. Nacizane fikir vermek isterim, bu tip dantelle süsleyeceğiniz havluları tamamen düz seçerseniz çok daha kibar olacaktır. Ayrıca havluyu kesmeden monte edip monte ettiğiniz yere inci de işleyebilirsiniz :)

    Emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Düz havlu konusunda haklısınız ilk olması dolayısıyla acemilik oldu biraz. Şimdi elimde işlemiş olduğum öyle olacak inşa. Bu şekilde daha şık ve zarif duruyor . Teşekkürler tavsiyeleriniz için

    YanıtlaSil
  3. Rukiye hanımcım siz işi zorlaştırmışsınız havluya danteli teyelleyip makinede sarma işlemini yaptıktan sonra altta kalan havlu fazlalığını nakış makasıyla kesmeliydiniz

    YanıtlaSil

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template