31 Mart 2013 Pazar

Taşın sanatla buluşması(!) :))

0 yorum
     Geçen hafta 1 saatliğine de olsa Antalya Konyaaltı plajını görme şansım oldu. Tabi sahil taşlı ama ne taş.Öyle güzel yuvarlak formlarda taşlar vardı ki toplamamak için kendimi zor tuttumsa da muvaffak olamadım ve bir kucak dolusu taşla döndüm Ankara'ya. Ve sanırım bu taşlar bana eşimin yeğeni 2,5 yaşındaki Furkan'ı hatırlatacak. Çünkü benden görüp bir sürü taşı kucağında götürmeye çalışması hiç aklımdan gitmiyor.:))) ve bir de oşıns, biiiç, flovırs,mamy,dedy deyişi.(tabi böyle yazılmıyor biliyorum, ayrıca belirteyim de amaaaan böyle mi yazılır  falan demeyin)
    Tabi bu taşlar ne oldu dersiniz. Bir güzel çizilip, boyanıp, evimizin dekoru oldular. :))






İngiliz Tarzı Havlu Kenarı...

0 yorum
      İngiliz tarzını oldum olası çok severim. Tabaklarındaki, örtülerindeki gül desenleri, ince dantel detayları, renklerin en açık ve en yumuşak  tonları hep bu tarzı yansıtır. AVM'lere gittiğimde English Home'u gezmek bana hep ayrı bir keyif verir. İçeri girdiğiniz anda bir ferahlık, bir dinginlik kaplar ruhunuzu. O gül desenli  perdeleri, nevresim takımları, yastıkları, dantelden bardak altlıkları herşeyi çok ince ve zarif. Ben de o tarzdan esinlenerek bir havlu kenarı yaptım. Açık pembe tonlarda aldığım havlunun kenarına fransız danteli diktim ve karanfil, gül ve boncuk işlmeleriyle birazcık hareketlendirdim bakalım beğenecek misiniz?




27 Mart 2013 Çarşamba

Fransız Dantelli Havlu....

3 yorum
     Şu sıralar havlu kenarı örnekleri ile meşgulüm. Malum erkek kardeşimin tatlı telaşından dolayı. Ben de üzerime düşen vazifemi yerine getirme gayretindeyim. Örü dantelli havlu kenarlarından ziyade fransız dantelli olanlar dikatimi çekti. Özellikle oymalı olanları. Ben de gittim bir havlu ve bir fransız danteli beğendim. Başladım yapmaya. Tabi danteli havluya otutturmak birazcık zorlasa da zevkle yaptım. Yapmak isteyen olursa, danteli moda çarşısının altında gelinlik malzemeleri satan bir dükkandan aldım. Bir sürü çeşit var. Giderken havlunuzu yanınıza almayı unutmayın çünkü seçmesi zor oluyor.:))



Yapım Aşamaları


 Öncelikle havlumuzun uç kısmına dantelimizi koyuyoruz ve kenarlarından iğneliyoruz.
 İğnelediğimiz yerden havlumuzu dikkatli bir şekilde kesiyoruz.


Kesilen kısmı dikiş makinasında zigzag ayarın kısa ve sık olan kısmıyla dikiyoruz. Overlok makinası olanlar için bu kısım daha pratik olur. 

Daha sonra danteli  oymalı kısma oturtup iğneliyoruz ve elimizle dikiyoruz. 

Dantelin kenarlarını da içe kıvırıp dikiyoruz. 



23 Mart 2013 Cumartesi

Şifa niyetine Kayseri yollarında..

7 yorum
          Kan pıhtılaşması diye bir genetik bozukluk. Tıbbi anlamıyla trombofili...Tedavisi clexane diye bir iğne veya coraspine hap...Bebeği düşen bir çok bayanın yaşadığı sorunlardan biri. Gebelik boyunca her gün vurulması gereken iğneler.Kanı 24 saatliğine sulandırıyor. Ertesi gün kan yin pıhtılaşıyor, tekrar sulandırıyorsunuz . 3 kadın hastalıkları doktoruna, bir hematoloji doktoruna bir de endokrinoloji doktoruna sordum hepsi aynı şeyi tekrarlıyor. Modern tıbbın yapabildiği bu..
       Ben de alternatif tedavi  arayışına girdim ve bir doktor buldum.Amacım bitkisel yollarla çare bulmak. Akapunktur noktalarından vücut analizi yapıldı . Günde 3 kere düzenli olarak  aç karnına ve tok karnına alınması gereken bitkisel kapsüller  ve demlenerek içilmesi gereken acı mı acı içilecek gibi olmayan sıvı bir karışımla geri dönüldü. Doktorumuz Türkiye'de pek de bilinmeyen fakat yurt dışında oldukça yaygın olan bir alanda yani vücudun rehabilitasyonu konusunda eğitim almış biri. Yani kendisi öyle söylüyor.
      Bakalım tedavimiz olumlu sonuç verdiği taktirde daha detaylı bilgi vereceğim inş. TAbi benim için şu anda tek sorun bu bol kapsullü yaşama hayatımı adapte edip edemeyeceğim.:))

Kardeş olmak...ve yine hamamönünde birgün..

0 yorum
       Kardeşlerle geçirilen vakitler özeldir. Hele ki artık herkes ayrı ayrı yuvasını kurmuş veya kurmaya başlamışsa aynı evin içinde olunan kardeşlik duyguları yerini   bambaşka kardeşlik duygularına bırakır.Bir kere eskiden yaşanan kıskançlıklar, kavgalar, gürültüler, o senin bu benim , ben getirmem o getirsin tartışmaları yerini bir araya gelme çabasına, bir şeyler paylaşma, birbirini anlayabilme, birbirinin zor zamanlarında yanında olabilme çabasına bırakır. Annelerin o zamanlar söyledikleri '' Evlenince anlayacaksınız birbirinizin kıymetini'' sözü sonradan anlam kazanır, öncesinde anlam yüklemekse pek mümkün olmaz. Anlayabilmek için kardeşlik duygusunu ille de olgunlaşmak, ille de uzaklaşmak, ille de hasret kalmak gerektir çünkü Sizi bilmem ama benim için böyle oldu.
     Şimdilerde ise bir tanecik erkek kardeşimin yuva kurma yolunda yaşadığı mutluluk ,onların o heyecanını, birbirlerine olan bağlılıklarını ve gözlerindeki parıltıyı  görmek  mutlu ediyor beni. Rabbim hayırlısıyla tamamına erdirsin inş.


sizi seviyorum...


Ablasının kuzusu...



Ağlarken bile çok şirin...


Bunlardan istiyorum...Hem de rengarenk..Birgün yaparsam
bütün aşamalarını paylaşacağım inş.


Bir de bu çiçekten istiyorum. Adını öğrenemedim bilen varsa
rica ediyorum mesaj atsın...



Bilmeyenler için Gramofon cafe Ankara kalesine çıkarken
sağda, geçmişin izlerini ruhunda barındıran bir cafe. Bir kere
bütün müzikler gramofondan çalıyor. İçerisi plaklar ve antikalarla dolu.
Satın alabiliyorsunuz da ayrıca...


Veee gramofon cafe son durak...

15 Mart 2013 Cuma

Beşamel Soslu Sebzeli Krep

2 yorum
  Bu tarif kendiliğinden ortaya çıktı desem yeridir. Misafirlerim gelecekti ve ne yapsam diye düşünürken. BUzdolabına bir baktım ıspanak var. Onu soğanla kavurup bir kenara aldım. Derken bir de krep yapıp ıspanakla rulo yapıp , üzerine de beşamel sos güzel bir fikir olabilir diye düşünerek yapmıştım ve günün favorisi olmuştu. BUgün de tekrar denedim bu kez içine havuç da ilave ettim. Çooook güzel oldu....Ha bu arada artık tam buğday unu kullanıyorum bütün tariflerde normal undan çok daha güzel oluyor. Artık tariflerimi tam buğday unlu olarak vereceğim...

2 kişilik
Malzemeler

Krep İçin
1 yumurta
1 su bardağı süt
tuz
Aldığı kadar tam buğday  unu

Yumurta, süt çırpılır, tuz ilave edilir ve akışkan kıvamda olacak kadar un ilave edilir. Çok yoğun değil çok cıvık da olmayacak kıvamı. Tavaya 1 çay kaşığı tereyağ koyup kreplerimizi pişiriyoruz.






İçi için
Yarım demet ıspanak
1 küçük kuru soğan
2 Havuç rendesi

Yarım ıspanak yıkanır, soğanla kavrulur. Ayrı bir yerde havuç rendelenir kavrulmaz:).


Beşamel Sos
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı tam buğday un
Yarım su bardağı süt
Tuz

Tereyağ eritilir. Un ilave edilir karıştırılır. Süt ve tuz ilave edilip çırpılır.


EVet bir krep koyup içine ıspanağı yayıyoruz. Üzerine 2. krebi koyup havuç rendesini yayıyoruz ve rulo yapıp minik tepsime diziyoruz. Bu şekilde krepler bitene kadar yapıyoruz. Üzerine beşamel sos sürüp fırında üzeri kızaran kadar pişiriyoruz. Kaşar peynir varsa rendeleyip üzerine koyabilirsiniz. Yoksa çok da önemli değil...:)
Afiyet Olsun




13 Mart 2013 Çarşamba

Paylaşmak Güzeldir 3

0 yorum
  Konu: Hobi Atölyesi
   Bu site çok huzur verici çok üretici bir site... Fotograflar olsun, yapılan ürünler çok zevkli. Hepsi bir birinden güzel ve emek isteyen tasarımlar. Hatta nikah şeker, bebek şekerleri için sipariş bile verebiliyorsunuz. Telefon veya mail atmanıza bile gerek yok bütün fiyat bilgileri sayfada paylaşılmış.
Hazırlayanın yüreğine sağlık....



Kapı süsü...


yastık kılıfından peçetelik yapılmış...


Keyifle ziyaret edilebilecek bir site...Tavsiye olunur:))

11 Mart 2013 Pazartesi

Kuzişin Çok şirin Dekoratif Fikirleri...

0 yorum
      Sevgili kuzişin keçeden yaptığı tasarımları görünce çok beğendim ve sayfamda paylaşamak için ricada bulundum kendisinden ve seve seve kabul etti. Ellerine, emeğine, yüreğine  sağlık kuziş..


Bu fikri çok sevdim...



Bu çerçeveye ne demeli peki.
Kuzişin rengarenk dünyasını yansıtıyor



İşte keçeden neler yapılıra çok güzel örnek: Askılık



Bu sepet de çok şirin...



Paylaşmak Güzeldir 2

2 yorum
      Blogun konusu :Dolma kalemler.
      Bu blogu çok seviyorum , her ne kadar ilgi alanıma girmese de insanın ilgisini çeken bir konunun peşinde bu kadar zevkle gitmesi, bu kadar çok ballandıra ballandıra paylaşımlarda bulunması çok hoşuma gidiyor. Dolmakalemlerin resmen anatomisini anlatıyor. Hangi marka, hangi uçlar kaç cm, kullanım kolaylık derecesi vs . vs. Baya baya anlatıyor içini , dışını. Zaman zaman bakıyorum neler var neler yok diye. Geçenlerde bi baktım bloguna doğum günü organize ediyor sevgili blogger arkadaş. Eğer dolmakalemlerine ilgi duyuyorsanız bu blogu mutlaka takip etmelisinz.


http://www.banasikcayaz.com/











8 Mart 2013 Cuma

Çekiliş Sonucumuz Belli Oldu....

0 yorum
   Evet çekiliş sonucumuz belli oldu. Kazanan talihlimiz sevgili arkadaşım Rübeyya. Ve hatırlıyorum da  kendisini sayfama zorla üye yapmıştım:)). Aslında sayfamı ziyaret edene kadar bu durumdan haberdar olmasını istemiyorum. Bu şekilde cezalandırmak da geçmiyor değil içimden ama ben bu durumu pek fazla içimde tutabileceğimi de sanmıyorum. Şimdi öğrense ne kadar çok sevineceğini de tahmin edebiliyorum.
Videoyu da paylaşmak istedim ama bir türlü yükleyemedim. Yarın tekrar deneyeceğim inş.





Evet nihayet yükleyebildim. İyi seyirler...






7 Mart 2013 Perşembe

Arapça öğrenmek...

0 yorum
      Kaç gündür arapça kursundan sonra şu moddayım.. Gittiğm heryerde fiil çekimleri zihnimde dolaşıyor.
Başlıyorum içimden tekrarlamaya oku emir kipinde:  ikra- ikraaa--ikraaau-ikraiiiy- ikra aaa-ikra neee
sonra celese otur emir kipinde: celese-celesaaa-celesuuuu-celesiiiyy-celesaaa-celesneee ...ama herkese tavsiye ediyorum  arapça öğrenmeyi. Ben gerçekten çok eğleniyorum öğrenirken. Kur'an okurken bildiğiniz kelimeler karşınıza çıkınca bir gurulanıyorsunuz ki sormayın gitsin. Bakıyorsunuz kimse anlamıyor içinizden işte bu soru cümlesi, bu işaret sıfatı, şurada çoğul bir kelime var vs vs pek bi güzel oluyor.

Paylaşmak Güzeldir ...

0 yorum
    Evet blogları gezerken leylaileyemeksaati 'nde bloggerların birbirlerinin sayfalarını tanıttıklarını gördüm ve ben de dahil olmak istedim. Ben de ilk bu uygulamayı başlatan bu blogdan başamak istiyorum tanıtımıma.
Çok güzel yemek, pasta, börek tariflerinin herhalde en çok resimlerle anlatıldığı blog diyebiliriz. Hiç mutfağa girmemiş birinin bile sadece resimlere bakarak tarifleri uygulaması mümkün bu blogdaki anlatımlarla. .Böyle bir paylaşımı başlattığı için de ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum kendisine....


örneğin bir pandispanya tarifini bu kadar çok resimle görebilirsiniz. 







6 Mart 2013 Çarşamba

Hurma Marmelatı....

0 yorum
         Şekerle yapılan reçellere alternatif hurma marmelatı. Daha önceden yaptğım hurmalı kekin içini hazırlarken hurmadan marmelat yapmıştım ve çok hoşuma gitmişti. Bu kez ayrıca sütle tekrar denedim. 5-6 tane bademli hurmanın üzerine geçecek kadar süt ilave edip 5-6 dk kaynattım ve ocaktan alıp blendırdan geçirdim. Kahvaltıda yemek için çok güzel bir lezzet çıktı ortaya. Hem şekersiz hem de sağlıklı bu marmlatı mutlaka denemelisiniz.


Sevgili Komşularım için Hazırlanan Kurabişler...

5 yorum
          Cuma günü komşularım bizdelerdi ve her cuma az çeşit yapalım polemiğinden dolayı bu kurabiyeleri ikram etmekle etmemek arasında gidip geldim ama yine de dayanamayıp 3 çeşit ikramla birlikte servis ettim. Tabi aralardan çıkan cezalısın 4 çeşit yapmışsın itirazlarını duymazdan gelerek:)). Çeşidimizi tatlı, tuzlu ve salata ile sınırlandırdık.Önümüzdeki haftadan itibaren çeşitimzi 1'e indirdik bakalım ne kadar sürdürebileceğiz merak ediyorum.  Çünkü malesef biz ev hanımları abartmayı pek bir sevdiğimiz için bir misafirmiz geldiğinde neredeyse dolabı boşaltacak derecede çeşit yapma heveslisiyiz. Bu konuda kabul ediyorum bazen ben de abartıyorum. Orta yolu hala tutturabilmiş değilim ama son zamanlrda gelen misafirlerime daha çok salata çeşitleri ikram etmeye çalışıyorum. Ve  özellikle de  mevsim meyve ve sebzeleriyle hazırlamaya özen gösteriyorum. Sırf görüntü olsun diye kış günü domates, salatalık, biber konulmasına da ayrıca kızıyorum içten içe. Pırasa, ıspanak, brokoli, kereviz , turp ne güne duruyor ki. Di mi ama Neyse çenem düştü yine. Ben en iyisi fotografları paylaşayım ...:))




Zeynep için yapılan kurabiyeler...

1 yorum
    Geçen hafta eşimin arkadaşına yeni doğan bebekleri Zeynep'i  görmek için gittik. Bu şirin mi şirin kurabiyeler şirin mi şirin Zeynep için hazırlandı. Her ne kadar sevemeden, o yanacıklarını sıkamadan uyuyup bizi bu zevkten mahrum bıraksa da artk başka bir zaman alacağımız olsun diyelim:))






 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template