Malzemeler
3 yufka
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
4 haşlanmış soyulmuş patates
200 gr kadar peynir
125 gr tereyağ (1 paketin yarısı kadar ) oda sıcaklığında
Yapılışı
Patatesler püre haline getirilir, içine peynir, süt, yoğurt, yumurta, tereyağ ,tuz ilave edilip iyice pürüzsüz olana kadar rondodan geçirilir. Rondo iyice ezip de yapabilirsiniz.
1. yufkayı seriyoruz üzerine harcın 1/3 ünü her tarafına gelecek şekilde yayıyoruz.
2. yufkayı üzerine koyup kalan harcın yarısını koyup aynı şekilde tekrar yayıyoruz.
3. yufkayı da harcın üzerine serip en son kalan harcı da üzerine döküp ayıyoruz.
Yufkaları bir ucunda başlayıp rulo şeklinde sarıyoruz ve ortadan ikiye kesip
üzerine streç filmle kaplayıp
buzdolabında bir gece bekletiyoruz.
Ruloları 1'er cm kalınlıkta dilimliyoruz.
Düz çevirip tepsiye diziyoruz. Üzerine hiçbirşey sürmüyoruz..
200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.