Güllaç yemeyi çok ama çok seviyorum.Özellikle de muhallebili olanını. Ramazan'da aldığım fakat yapmaya bir türlü fırsat bulamadığım güllacı yaptım yedik, bir daha yaptım bir daha yedik hala üç yaprak var bakalım kısmet ne zamana..
Malzemeler
6 adet güllaç yaprağı
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Muhallebi için
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı pirinç unu yoksa un da olur:)
1 kahve fincanı hindistancevizi (olursa güzel olur ama olmasa da olur)
ve 1 paket vanilya
üzeri için;
Nar
1 çorba kaşığı hindistancevizi
2 çorba kaşığı çekilmiş fındık
Muhallebi malzemlerini karıştırıp bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
3 su bardağı süt ve 1 su bardağı toz şekeri kaynatıp güllaçları tek tek genş bir tepsi de yumuşatıp zarf şeklinde katlıyoruz. İçine bir iki kaşık muhallebi koyup zarf şeklinde kapatıp tepsiye ters olarak yerleştiriyoruz. Hepsini bitirdikten sonra kalan sütlü şekerin tamamaın üzerine döküyoruz. Çok fazla sulu oldu demeyin güllaç o kadar çok çekiyor ki yetmeyebilir de.Servis yapacağınız zaman üzerini nar, fındık, fıstık, hindistan cevizi hangisi varsa onunla süslüyoruz.
30 Ocak 2013 Çarşamba
28 Ocak 2013 Pazartesi
Yeni Eklenen Takipçilerime...
Bugün eklenen takipçilerim hoşgeldiniz. Umarım sizi mutlu edecek, faydalı olabileceğim bir blog ortamı oluşturabilmişimdir. Beni mutlu ettiğinz için de ayrıca teşekkür ederim :))
Doğum Günü Pastası...Pandispanya tarifi...
Hafta sonu kız kardeşim Süeda'nın doğum gününü kutladık. Pastasını yapmaya ben talip oldum. Bu sayede çok güzel bir pandispanya tarifi keşfetmiş oldum. Kabartma tozu ,yağ yok bu tarifte. İlk kez kabartma tozu olmadan bir kek denedim. Ve çok güzel kabaran bir kek oldu. Daha önce bir kaç tane pandispnaya denemiştim ama sonuçtan hiç memnun kalmamıştım. Zaten kek güzel olursa o pastayı daha bir hevesle süslüyorsunuz. Bu pandispanyayı da yine gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Tarifimiz Kanaltürk'te yayınlanan tatlı süprizler programından.
Pandispanya Tarifi
Malzemeler
8 yumurta
225 gr toz şeker
80 ml su
1 çay kaşığı vanilin
50 gr kakao
170 gr un
Kabartma tozu yok :))
Yapılışı
İyi ki doğdun kardeşim , nice yıllara hep birlikte olabilmek dileğiyle.....
Pandispanya Tarifi
Malzemeler
8 yumurta
225 gr toz şeker
80 ml su
1 çay kaşığı vanilin
50 gr kakao
170 gr un
Kabartma tozu yok :))
Yapılışı
- 8 yumurtanın beyazını bir kaba, sarısını bir kaba ayırıyoruz.
- Toz şekerin yarısını yumurta beyazı olan kaba, diğer yarısını da yumurta sarısının olduğu kaba ekliyoruz.
- Yumurta beyazı ve toz şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Yumurta sarısı, toz şeker ve vanilini de ilave edip mikserle çırpıyoruz. Suyu da ilave edip tekrar çırpıyoruz.
- Geriye kalan kakao ve unu birlikte eleyip hepsini birlikte alttan üste yumurta beyazını söndürmeden içinde topak kalmayıncaya dek karıştırıyoruz.
- Ben kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt koyup kelepçesini kapattım ve kenarlarına yağ vs bişey sürmeden döktüm. Bu şekilde kenarlarına tutunarak kabarıyormuş kek.
- 160 derecede 40 dk pişiriyoruz. Piştikten sonra kenarlarını bıçakla sıvıyoruz. Ve dilediğimiz gibi süslüyoruz.
Evdeki yamyam sayesinde pastamızın bir kısmı eksik..:))
İyi ki doğdun kardeşim , nice yıllara hep birlikte olabilmek dileğiyle.....
19 Ocak 2013 Cumartesi
Bu da Kur'an aşığı Bunny...
Bunny'miz biteli çok olmuştu ama paylaşmaya bir türlü fırsat olmamıştı. Şimdilik resimleri koyuyorum bloga. Daha sonra bütün detaylarıyla nasıl yapıldığını anlatacağım. Yaparken tek tek not aldım sizin için.Eğer amigurumiye başlamayı düşünen varsa bu notlar çok faydalı olacaktır. Ben yapımını yabancı bir siteden aldım. Orada Bunny'nin elinde ''İncil'' vardı ''Bible'' yazıyordu. Bizim Bunny'mizin kitabı da Kur'an. Yani diyor ki ''Kur'an okuyalım ve okutalım ''.:)
''Bebek Uyuyor'' Kapı Süsü
Bu bebeğin yapımı kolay ama birazcık uğraştırıyor.
Kumaşı iki kat yapıp ay şeklinde kesiyoruz kenarlarını dikip ufacık bir boşluk bırakıyoruz.Ters çevirip içini elyafla doldruyoruz. Ve dikişi tamamalıyoruz.
Kumaşı iki kat yapıp ay şeklinde kesiyoruz kenarlarını dikip ufacık bir boşluk bırakıyoruz.Ters çevirip içini elyafla doldruyoruz. Ve dikişi tamamalıyoruz.
Bu bacakları düzeltmeye henüz vakit bulamadığım için böyle paylaşmak
durumunda kaldım.
Bebeğin gövdesi için iki kat kumaştan bu kalıba :) kalıp denirse benzer bir kalıp çıkarıyoruz.Tabi bu kalıbın simetrik olanını düşüneceksiniz. Etrafını dikip yine elyafla dolduruyoruz.
Kafası için kullanmadığınız ince çoraptan yuvarlak yapıp yine elyafla dolduruyoruz.
Burnu için yüzünün ortasından birazcık tutup iple etrafını doluyoruz.
Gözleri için burnunun üstünden ve burnunun altından iğneyi geçirip gözün çukur görünümünü veriyoruz. Ve ay çeklinde iple şekil veriyoruz. Takma kiprik bile kullanılabilir. Sonra yüzünü allıkla hafifçe boyuyoruz.
Ellerini yine ince çorapla yapıyoruz. Şapkası hayal gücünüze kalmış. Aslında gövdeyi oluşturduktan sonra
diğer kısımları kolay oluyor. Mesela benim yaptığım kalıpta ayakları çok komik oldu şekilde gördüğünüz gibi kesip tekrar düzeltmem gerekiyor. :) Bütün yaptıklarımızı bu şekilde birleştiriyoruz. Kolay gelsin..
7 Ocak 2013 Pazartesi
Haşhaşlı Kek...
Yerken ağzınızda çıtır çıtır çıtırdayan bir kek tarifi bu. Kardeşim Kevser ilk kez yaptığında ailecek çok sevmiştik bu keki. Öyle ki her hafta Kevser'den bu keki yapmasını isterdik. Yine favorilerimden bir tarif.
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
100 gr mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
Üzerine
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı toz şeker
Üzerine
1 paket krem şanti ve 1 su bardağı süt
Yapılışı
Kek malzemeleri mikserle karıştırılıp 150 derecede pişirilir.
Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine şekerli su gezdirilir.
Kek biraz soğduktan sonra kremşanti sütle hazırlanıp üzerine yayılır. 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır. Afiye Olsun..
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
100 gr mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
Üzerine
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı toz şeker
Üzerine
1 paket krem şanti ve 1 su bardağı süt
Yapılışı
Kek malzemeleri mikserle karıştırılıp 150 derecede pişirilir.
Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine şekerli su gezdirilir.
Kek biraz soğduktan sonra kremşanti sütle hazırlanıp üzerine yayılır. 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır. Afiye Olsun..
Kıymalı Şebit............
Kayseri yöresinden inanılmaz lezzetli kıymalı şebit tarifi sevgili annemden. Davet sofralarına layık bir yemek...
Şebit
Un, tuz, suyla bir hamur hazırlayıp küçük bezeleri tabak büyüklüğünde açıp tavada iki taraflı pişiriyoruz. Ya da hazır satılan lavaşlardan da alıp yapılabilir.
Kıymalı Sos
Yarım bardak Sıvıyağ, 2 soğan, 350 gr kıyma, maydanoz, pul biber, karabiber, tuz, 2 kaşık salça ,biraz su ile makarna sosu hazırlar gibi bir sos hazırlıyoruz. Tabi bu sos daha fazla miktarda hazırlanacak.
Hazırlanışı
Bir şebiti(lavaş) tabağa koyuyoruz üzerine kıymalı sostan yayıyoruz. Üzerine tekrar şebit koyup tekrar sostan üzerine koyuyoruz. Bu şekilde devam edip bir 10 kat yapıyoruz. Pasta gibi bir görüntü oluyor. Dilimleyip arzu edilirse sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Mmmm yazarken bile ağızımın suyu aktı olsa da yesem:))
Şebit
Un, tuz, suyla bir hamur hazırlayıp küçük bezeleri tabak büyüklüğünde açıp tavada iki taraflı pişiriyoruz. Ya da hazır satılan lavaşlardan da alıp yapılabilir.
Kıymalı Sos
Yarım bardak Sıvıyağ, 2 soğan, 350 gr kıyma, maydanoz, pul biber, karabiber, tuz, 2 kaşık salça ,biraz su ile makarna sosu hazırlar gibi bir sos hazırlıyoruz. Tabi bu sos daha fazla miktarda hazırlanacak.
Hazırlanışı
Bir şebiti(lavaş) tabağa koyuyoruz üzerine kıymalı sostan yayıyoruz. Üzerine tekrar şebit koyup tekrar sostan üzerine koyuyoruz. Bu şekilde devam edip bir 10 kat yapıyoruz. Pasta gibi bir görüntü oluyor. Dilimleyip arzu edilirse sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Mmmm yazarken bile ağızımın suyu aktı olsa da yesem:))
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)