12 Aralık 2012 Çarşamba

cheescake...

      Yaklaşık bir haftadır bir şeyler eklemek mümkün olmadı. Sanırım biraz havaların soğmasından dolayı oturma odasından pek dışarı çıkmak istemeyişimden bilgisayarın başına bir türlü oturamadım. Bugün de misafirlerim vardı. Candy Club'umuzun üyelerinden sevgili Rübeyya, Şerife ve Fatma arkadaşım bebekleriyle birlikte geldiler.' Gün'lerle bir araya geldiğimiz 9 kişilik grubumuz artık minik üyelerinin de artmasıyla bir araya gelmekte zorlanıyor. Günlerimizi iptal ettik ve gönüllü birinin davetiyle ancak bir araya gelebiliyoruz. Fakat artık 9 kişi ve son üyesiyle 6 minik üyenin birlikte olduğu bir günü düşünmek dahi istemiyorum zira bugün 3 üye ve 3 minik üyeyle gerçekleştirdiğimiz davetimizde anladım ki artık grubu 3'e bölerek bir araya gelmeliyiz. Ya da bir 6-7 sene sonra bi araya gelmeliyiz. :))
       Size bugün çok severek yaptığım ve denediğim bir çok cheescake arasından en çok beğendiğim tarifi vermek istiyorum. Hem yapımı kolay hem de hafif bir cheescake gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. :)






Malzemeler
Tabanı için
1 paket eti yulaflı bisküvi
10 adet burçak bisküvi
1 yumurta beyazı
100 gr eritilmiş tereyağ

Kreması için
1 paket labne
1 paket krema
2 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
1 limon kabuğu ve suyu

Yapılışı

  • Bisküvileri un haline getirip Diğer taban malzemeleriyle karıştırıyoruz.
  • Kelepçeli kek kalıbının tabanına yayıp buzdolabına koyuyoruz.
  • Krema malzemesini bir kasede çırpma teliyle karıştırıp Buzdolabındaki kalıbın üzerine döküyoruz.
  • 180 C derecede yarım saat pişiriyoruz.
  • Fırından çıktığında krema malzemesi hala cıvık olacak. Telaş etmeyin bir gece buzdolabında beklettikten sonra katılaşıp kıvam alacaktır. Zaten cheescake bir gece önceden yapmak lazım.
  • Üzerine isterseniz meyveli sos hazırlayıp koyabilirsiniz. Ben maximus alıp(fındıklı çikolata) küçük küçük dildim. Cheescakein üzerine koydum üzerine de 1 su bardağıyla hazırladığım hazır çikolata sostan gezdirdim. Afiyet Olsun

2 yorum :

  1. hanımefendi lutfen yeni icatlarınızla klasik ev kadınlarının başına işler çıkarmayınız..evler turlu turlu kek kalıpları ile doldu..yapmış olduğunuz kekler ,pastalar evlerde huzursuzluğa neden olmakta...siz en iyisi tarhana çorbası tarifi verin millete :)

    YanıtlaSil
  2. Aslında haklısınız eskiden annelerimiz bir elin parmaklarını geçmeyen pasta, böreklerin en lezzetli hallerini sunarlardı bizlere. Şimdiyse biri gelince ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Kol börekleri, höşmerimler, mantılar, sarmalar, gözlemeler neyimize yetmiyorsa sanki. Ama işte internette dolaşırken dayanamayıp denemek istiyor insan. Mutfak sanatı bi nevi bizim yaptığımız. :))

    YanıtlaSil

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template