22 Kasım 2012 Perşembe

Rukiye Usülü Kebap:))

        Dün sabah   TV'de Mutfağım programında Bursa'nın yöresel yemekleri gösteriliyordu. Köfteleri İskender usülü , altta pide, üstüne köfteler ve üzerine salça sos döküp yanında da közlenmiş biber, domates ve yoğurtla servis yapmışlardı. Ağızım suyu aka aka izlemiştim. Akşam olunca eşime bi kıyak geçeyim dedim. Şöyle güzel, afilli bir yemek yapayım dedim kendi kendime ve kolları sıvadım.Birazcık çökertme kebabından, birazcık İskender kebabından doğaçlama bir lezzet çıktı ortaya...
    
  1) Köfte; Bildiğiniz herhangi bir köfte tarifini uygulayabilirsiniz. Ben 250gr kıymaya, bir yumurta, bir soğan rendesi,biraz  rondodan geçirilmiş bayat ekmek ,  maydanoz ,baharatlar  ve tuzla bir güzel yoğurarak hazırlıyorum. Yassı şekilde hazırladığım köfteleri pişirme kağıdının üzerine koyup fırında alt üst ederek pişiriyorum.

  2)Bir kaç tane patatesi kibrit çöpü inceliğinde kesip yağda kızartıyoruz.

  3)Salça sosu:1 çorba kaşığı salçayı sıvıyağ koyduğumz tavada suyla incelterek pişiriyoruz. Kıvamı rahatlıkla dökülecek ama çok da cıvık olmayacak kıvamda olması lazım.

 4)Bir küçük tavada 2-3 kaşık tereyağını iyice köpürene kadar kızartıyoruz.

 5)Bayat ekmeğimizi(pide alıp da yapabilirsiniz) kare kare dilimliyoruz.
 6) Bulgur pilavı yapıyoruz.

      Evet şimdi en güzel kısım geliyor Bütün malzemeyi bi araya getirme kısmı. Kare kare küçülttüğümz ekmekleri genişçe bir tabağa  güzelce yayıyoruz. Kenarlarda birazcık boşluk bırakmamız gerekiyor. Üzerine salça sosumuzu gezdiriyoruz. Üzerine patates ve köftelerimizi dizip tekrar salça sos gezdiriyoruz. VE en güzel  kısmı köpük köpük olan tereyağını da üzerine şöyle bir döküyoruz. Tabağın boş olan kısmına bir kaç kaşık yoğurt koyuyoruz. Hazırladığımız bulgur pilavını da küçük bir kaseye koyup ters çevirerek tabağımız iki tarafına koyuyoruz. Allah'ım verdiğin nimetler için şükürler olsun. Biz ağızımızın suyu akarak  izlediğimiz şeyleri alıp yapıp yiyebiliyoruz. İmkanı olmayan, alamayan, sadece bakıp öylece yutkunan kullarına da nasip eyle. Amin.






   

2 yorum :

  1. ama ama ama bu coookkk güzel görünüyo.. ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
  2. :))saol canım. Mutlaka yapıp eşine yedirmelisin:))

    YanıtlaSil

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template