4 Kasım 2012 Pazar

Midye Poğaça...

    Midye Baklavadan sonra şimdi de midye poğaçaya geldi sıra. Ben bu midyenin şeklini çok beğendim o yüzden midyeli ne varsa deniyorum. Bu poğaça tarifi favorilerim arasında yerini aldı bile. Hem gevrek hem de yumuşak bir poğaça oldu. Tabi kalorisi de cabası. :))
Tarif buradan
Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
Üzeri için
  • Tereyağı
Patatesli iç malzemesi
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 100 gr. beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber, kimyon, kırmızı biber


Yapılışı
Hamur malzemelerini yoğrup yumuşak bir hamur yapıyoruz.
12 eşit parçaya ayırıyoruz
Her bir parçayı açabildiğimiz kadar açıyoruz çok ince olmasına gerek yok .Üst üste hamurları koyduktan sonra tekrar açacağız.
6 adet bezeyi açıp aralarına yağ sürüp üst üste koyuyoruz.
Daha sonra tekrar merdaneyle inceltiyoruz.
Bir kenarından yuvarlıyoruz ve iki parmak kalınlığında parçalara ayırıyoruz.
Her birini oklavayla avuç içi kadar açıp karıştırdığımız iç harcı koyup kenarlarını kapatıyoruz.
Diğer 6 beze için de aynı işlemi yapıyoruz.
Tepsiye dizip 200 derecede üzerleini kızarana kadar pişiriyoruz. Pişer pişmez yiyince çok lezzetli oluyor. Sonra yerseniz yumuşuyor poğaçalar.
Afiyet Olsun


   

2 yorum :

  1. super gozukuyorlar emeginize saglik, yarin deniyecegim

    YanıtlaSil
  2. Deneyinde yorumunuzu merak ediyorum paylaşırsanız sevinirim

    YanıtlaSil

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template