23 Kasım 2012 Cuma

Midye Poğaça 2....

     Geçen yaptığım midye poğaçanın görüntüsü istediğim gibi olmayınca  başka bir tarifle bugün gelen misafirlerime ikram etmek üzere tekrar denedim. Bu tam bir midye poğaça oldu. Araştırırken şunu keşfettim ki midye poğaçayı yaparken normal poğaça gibi kapatmak yerine, kapatılan kısım  alta gelecek şekilde tepsiye konulursa asıl görüntü o zaman ortaya çıkıyor. Bir de bu hamur benim gibi kıyır kıyır, ağızda dağılan hamurlardan hoşlananlar için birebir. Ben çok beğendim ve bunu 1. sıraya diğer midye poğaçamı 2. sıraya aldım şimdilik.



Malzemeler

1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 yumurta
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu

Arasına Sürmek İçin
Tereyağ ve Zeytinyağ karışımı

İç Harçı
Peynir+Maydanoz


Yapılışı
        Bütün hamur malzemelerini bir araya getirip kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz. 15-20 dk dinlendiriyoruz. 8 eşit parçaya bölüp her birini tek tek açabildiğimiz kadar açıyoruz. (Tek tek açmayınca bu görüntü olmuyor tecrübeyle sabittir:)Aralarına erittiğmiz tereyağ ve sıvıyağı karışımını  sürüyoruz. Hepsini üst üste koyduktan sonra en üsttekini yağlamadan hepsini bir kenarından yuvarlıyoruz.15-20 dk kadar yağları donana kadar buzdolabında bekletiyoruz. Vaktiniz varsa daha çok bekletirseniz daha iyi olur. 1'er cm kalınlığında kesip, tezgaha yassı şekilde koyarak üzerine elimizle biraz bastırıp açıyoruz. Peynirli harcımızı koyup kapattığımız kısım altta kalacak şekilde tepsiye diziyoruz. Üzerine yağdan sürüp 175 C derecede üzerleri kızaran dek pişiriyoruz.  buradan da  görsel olarak faydalanabilirsiniz. Afiyet Olsun

2 yorum :

  1. ya bende senin ilk tarifi denedim istediğim gibi olmadı yaa bu öbürüne göre gercekten daha güzel görünüyo..

    YanıtlaSil
  2. diğeri de olur ama elinde tek tek açman gerekiyor bir de birleştirme yeri alta gelecek mutlaka. Evet bu hamur daha güzel oldu. Yerken ağızda dağılıyor :)

    YanıtlaSil

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template