29 Kasım 2012 Perşembe

Bu kurabiyeleri Kim Yemek İstemez:)

0 yorum
  Ben şahsen bu kurabiyelere kıyıp da yiyemem. Hepsi sanat eseri gibi...


Bunlar kibrit çöpü değil:)













Bunların ı-phone olmadıkları belli zaten


Düğün Davetiyeleri....

0 yorum
          Düğün hazırlığı yapanlar için davetiye örnekleri, favorilerim damask desenli olanlar.









Yeni Nesil Eldiven Modeli

2 yorum
      Eldiven deyince elimizi, parmaklarımızı sımsıkı saran , soğuk geçirmeyen şeyleri anlarız. Ama yeni nesil eldivenler hiç de öyle değil bir kere parmaksız (ingilizce deyimiyle fingerness) ayrıca elinizi de sarmıyor amacı sadece modaya hizmet etmek :). Tabi birazcık da soğuktan koruma özelliği var:) Ama çok şıklaaar.Dayanamayıp  ben de ördüm bir çift ....


 Farkındayım hep aynı renklerle örüyorum , çünkü ipler bir türlü bitmek bilmiyor:)

23 Kasım 2012 Cuma

Midye Poğaça 2....

2 yorum
     Geçen yaptığım midye poğaçanın görüntüsü istediğim gibi olmayınca  başka bir tarifle bugün gelen misafirlerime ikram etmek üzere tekrar denedim. Bu tam bir midye poğaça oldu. Araştırırken şunu keşfettim ki midye poğaçayı yaparken normal poğaça gibi kapatmak yerine, kapatılan kısım  alta gelecek şekilde tepsiye konulursa asıl görüntü o zaman ortaya çıkıyor. Bir de bu hamur benim gibi kıyır kıyır, ağızda dağılan hamurlardan hoşlananlar için birebir. Ben çok beğendim ve bunu 1. sıraya diğer midye poğaçamı 2. sıraya aldım şimdilik.



Malzemeler

1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 yumurta
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu

Arasına Sürmek İçin
Tereyağ ve Zeytinyağ karışımı

İç Harçı
Peynir+Maydanoz


Yapılışı
        Bütün hamur malzemelerini bir araya getirip kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz. 15-20 dk dinlendiriyoruz. 8 eşit parçaya bölüp her birini tek tek açabildiğimiz kadar açıyoruz. (Tek tek açmayınca bu görüntü olmuyor tecrübeyle sabittir:)Aralarına erittiğmiz tereyağ ve sıvıyağı karışımını  sürüyoruz. Hepsini üst üste koyduktan sonra en üsttekini yağlamadan hepsini bir kenarından yuvarlıyoruz.15-20 dk kadar yağları donana kadar buzdolabında bekletiyoruz. Vaktiniz varsa daha çok bekletirseniz daha iyi olur. 1'er cm kalınlığında kesip, tezgaha yassı şekilde koyarak üzerine elimizle biraz bastırıp açıyoruz. Peynirli harcımızı koyup kapattığımız kısım altta kalacak şekilde tepsiye diziyoruz. Üzerine yağdan sürüp 175 C derecede üzerleri kızaran dek pişiriyoruz.  buradan da  görsel olarak faydalanabilirsiniz. Afiyet Olsun

22 Kasım 2012 Perşembe

Blogger olmak ....

2 yorum
        Bir bloğunuz varsa boş duramıyorsunuz, sürekli bişeyler yapıp paylaşmak istiyorsunuz. Laptopun başında saatlerce ilginç şeyler bulup çevrenizdeki insanların da nasiplenmesini istiyorsunuz.
     Dizileri boş boş seyretmek yerine elinizde oyalanacak birşeyler mutlaka oluyor.
     Daha önce fotoğrafını çekmiş olduğunuz pasta, böreklerin tarfini yazmak için can atıyorsunuz.
     Ev almış başını giderken oturup bilgisayar başına bloğunuzla ilgilenmek istiyorsunuz.
     Mesela şimdi olduğu gibi eşiniz eve gelmek üzereyken yemeğiniz yok ve siz hala bloğun başında yazı yazıyor oluyorsunuz:))Kayınvalideciğim inş okumaz:))
     Birileri eee neler yapıyorsun dediğinde ''iyiym işte gündelik hayat işte deyip aynı zamanda bloggerım ben ''diyemiyorsunuz çünkü ne olduğunu ya da ne ifade ettiğini anlatmakla uğraşmak istemiyorsunuz.  
    Sadece kendinize ve sizi takip edenlerle kurduğunuz şirin bir dünya hoşunuza gidiyor.  
   Blogunuza katılan bir takipçi, yorum yazan birisi  sizi o kadar çok mutlu ediyor ki anlatılmaz ancak yaşanır.
   Çünkü emek verdiğiniz bloğunuz takipçileriyle büyüyor. Kocaman bir aile oluyor, karşılığını paylaşımla alıyorsunuz. Saatlerce zaman geçiriyorsunuz maddi bir karşılığı yok. Karşılığı zamanla kazanılan takipçiler oluyor:)) Takipçisi bol olan bir blog olmak duasıyla....Amiiiiiiinnnn

Rukiye Usülü Kebap:))

2 yorum
        Dün sabah   TV'de Mutfağım programında Bursa'nın yöresel yemekleri gösteriliyordu. Köfteleri İskender usülü , altta pide, üstüne köfteler ve üzerine salça sos döküp yanında da közlenmiş biber, domates ve yoğurtla servis yapmışlardı. Ağızım suyu aka aka izlemiştim. Akşam olunca eşime bi kıyak geçeyim dedim. Şöyle güzel, afilli bir yemek yapayım dedim kendi kendime ve kolları sıvadım.Birazcık çökertme kebabından, birazcık İskender kebabından doğaçlama bir lezzet çıktı ortaya...
    
  1) Köfte; Bildiğiniz herhangi bir köfte tarifini uygulayabilirsiniz. Ben 250gr kıymaya, bir yumurta, bir soğan rendesi,biraz  rondodan geçirilmiş bayat ekmek ,  maydanoz ,baharatlar  ve tuzla bir güzel yoğurarak hazırlıyorum. Yassı şekilde hazırladığım köfteleri pişirme kağıdının üzerine koyup fırında alt üst ederek pişiriyorum.

  2)Bir kaç tane patatesi kibrit çöpü inceliğinde kesip yağda kızartıyoruz.

  3)Salça sosu:1 çorba kaşığı salçayı sıvıyağ koyduğumz tavada suyla incelterek pişiriyoruz. Kıvamı rahatlıkla dökülecek ama çok da cıvık olmayacak kıvamda olması lazım.

 4)Bir küçük tavada 2-3 kaşık tereyağını iyice köpürene kadar kızartıyoruz.

 5)Bayat ekmeğimizi(pide alıp da yapabilirsiniz) kare kare dilimliyoruz.
 6) Bulgur pilavı yapıyoruz.

      Evet şimdi en güzel kısım geliyor Bütün malzemeyi bi araya getirme kısmı. Kare kare küçülttüğümz ekmekleri genişçe bir tabağa  güzelce yayıyoruz. Kenarlarda birazcık boşluk bırakmamız gerekiyor. Üzerine salça sosumuzu gezdiriyoruz. Üzerine patates ve köftelerimizi dizip tekrar salça sos gezdiriyoruz. VE en güzel  kısmı köpük köpük olan tereyağını da üzerine şöyle bir döküyoruz. Tabağın boş olan kısmına bir kaç kaşık yoğurt koyuyoruz. Hazırladığımız bulgur pilavını da küçük bir kaseye koyup ters çevirerek tabağımız iki tarafına koyuyoruz. Allah'ım verdiğin nimetler için şükürler olsun. Biz ağızımızın suyu akarak  izlediğimiz şeyleri alıp yapıp yiyebiliyoruz. İmkanı olmayan, alamayan, sadece bakıp öylece yutkunan kullarına da nasip eyle. Amin.






   

Tütü tütü maşallah TüTüM...

2 yorum

  

 Bugün size  büyük bir hevesle yaptığım tütümü sunmak istiyorum. Öncelikle tüllerimi ve organze kumaşımı aldım. Bir de lastik olmazsa olmazımız. 1,5-2 yaş grubuna göre yaptım. Bence çok şık, havalı bir etek oldu. Umarım beğenirsiniz.


16 Kasım 2012 Cuma

Dua dua dua.....

0 yorum
  Yazıdan çok etkilendim cahidejibek  hanımın yazısını paylaşmak istedim.

 Yeni bir film girdi vizyona. Senaristi israil, yönetmeni israil, katili israil, maktul Gazze’li. Gün cumaya dönerken, sabır taşına dönmüş yürekler;daha bir iştahla vuruluyor, daha masum düşüyor canlar toprağa…
   Bu film kimin içindi? Bu oyun kimin için?Kardeşlerimin kanıyla kimin kadehi dolacak? Kaç kanlı el bu filme alkış tutacak?
   Ne ucuzmuş Müslüman’ın kanı böyle… ve nasıl coşkulu akarmış kanı beş para etmezlerin inadına…
   Elleri böğründe ağlayan annem, hiç olamadım senin yanında. Seninle beraber ağlayamadım. Oğlu şehit oldu diye şerbet dağıtıp kutlama yapan annem…Ben hiç senin kadar yürekli olamadım… Şimdi sicim gibi aksa da gözyaşlarım. İnanma sen bana. Yarın unuturum hepsini, tıpkı öncekileri unuttuğum gibi…
  Eyy şehit oğlunun başında, dilinden Zikrullahı düşürmeyen babacığım… Ölülerine alkış tutanlara sen öğret nasıl uğurlanırmış şehitler… Sen öğret zalime nasıl meydan okurmuş yiğitler…

   Tağuta kalbiyle bile buğz edemeyen bizler, kalbini dünyaya taht yapan, İslam kardeşliğini unutan bizler, onca şehit için ağlamayı, içten bir duayı bile beceremeyen bizler… Söyleyin ALLAH aşkına biz RABBimize nasıl hesap vereceğiz? Hangi yüzle çıkacağız Huzur-u İlahi’ye?
   Korkarım, birgün bu kanlı film, bizim topraklarımızda da girer vizyona. Şimdiki gibi kısa metrajlı olmaz elbet. Uzun soluklu, bol vahşetli olur korkarım… Baksanıza: Akbabalar dolaşıyor semalarda. Kimliğini yitirmek üzere olan bir milletin tepesini daha iştahla oymak için. Müslüman kanına biraz daha doymak için…

Bebek alt değiştirme veya alt açma minderi...

0 yorum
      Ailece işlettiğimiz  bebek ve çocuk mağazamızda çalışırken ürünlerin seçimi bana aitti. En çok zevk aldığım bebek toptancılarına gidip o güzelim kıyafetlerin ,aksesuarların arasında kaybolmaktı. Sürekli yeni birşeylerle,  yeni tasarımlarla karşılaşmak saatlerce orada vakit geçirmek öyle güzeldi ki  tekrar bir mağaza açasım geliyor zaman zaman . Bir de o getirdiğiniz ürünlerin beğenildiğini görmek , onların satışını yapmak da ayrı güzeldi .Tabi zaman zaman sabır taşımın çatladığı da olmuyor değildi. . Çünkü o kadar çok insanla ve o kadar çok değişik şeyler isteyen müşterilerle karşılaşıyordum ki hepsiyle muhatap olmak, akşama kadar güzelyüzünüzü muhafaza etmek, hepsiyle ayrı ayrı ilgilenmek büyük bir sabır gerektiriyordu.
      Bebek ürünlerine olan merakım babamın yıllardır bu alanda üretim yapıyor olmasındandır. Hep bebek çocuk kıyafetleriyle büyüdük diyebilirim. En büyük hayalim bu alanda tasarımlar yapıp, koleksiyon hazırlamaktı. Bu emelimi de gerçekleştirdim. Ve hala bişeyler yapasım geliyor. Mağazadayken en çok bebek alt açma modelleri ilgimi çekerdi. Özellikle müşterilerimin farklı alt açma modellerini görünce hemen aldıklarını görünce sürekli farklı modeller bulmaya çalışırdım. Şimdiler de yine bu hevesim gün yüzüne çıktı ve bu alt açma mindeleri çıktı ortaya...











15 Kasım 2012 Perşembe

Bebek patikleri..(2)

0 yorum

Patik modellerimin devamı



       

Bardak altlığı....

0 yorum
   Bunlar da doğaçlama yaptığım bardak altlıklarım.





Zahmetli bir şal veya atkı...

2 yorum
   Nihayet bittiiiiii. Çok kolay ve hemencecik biteceğini düşündüğüm bu atkıya başlarken epey bi keyifle başlamıştım .Beni bu kadar zorlayacağını bilsem tekrar başlar mıydım bilmiyorum ama sonuçta çoook şık bir atkı oldu..Renkler yine benim renklerim:))






Yapılışı
kaynağını bulamadım.:((çok güzel göstermiş yapılışını.



9 Kasım 2012 Cuma

Fellah Köfte.....

2 yorum
    Dün kız kardeşimle annem bana oturmaya geldiler. Ben de ne yapsam ne yapsam diye düşünürken salata olarak kısır yapmaya karar verdim. Daha sonra o iştah açıcı yemek dergilerini incelerken fellah köftesini görünce kısırlık olarak ıslattığım bulgurladan fellah köfte yapmaya karar verdim. Yaptım ve çooook nefis oldular. Tabi ben tarifteki gibi değilde kendimce ekstradan irmik ve buğday nişastası ilave ettim. Dolayısıyla yaptığım  şekilde vereceğim tarifi....

Malzemeler
3,5 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 yumurta
tuz, karabiber

Sosu için
Yarım su bardağı zeytinyağ
4-5 diş sarımsak
2-3 domates
1 çorba kaşığı biber salçası yoksa domates salçası
tuz
Üzerine 4-5 dal maydanoz


Yapılışı
  • Bulguru bir kaba koyup üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz. Üzerini kapatıp bulgurlar şişene kadar bekletiyoruz.
  • Şişen bulgurun içine un, irmik, nişasta, yumurta, tuz, karabiber ilave edip bir güzel yoğuruyoruz. Çok katı olmayacak bir kıvamda olana kadar un, irmik, nişasta ekleyebilirsiniz. Bu verdiğim ölçü yaklaşık ölçü ben kafadan yapmıştım çünkü.
  • Eğer vaktiniz varsa buzdolabında bekletip yapabilirsiniz yoksa benim gibi küçük bir kaba su koyup ele yapışmamamsı için arada bir suyla köftelerimize şekil verebilirsiniz.
  • Köfte şekline gelince küçük yuvarlaklar yapıp ortasına parmağımızla bastırıyoruz.
  • Bu şekilde hazırladığımız köfteleri önceden kaynattığımız suya koyuyoruz ve 5-10 dk kadar haşlıyoruz.
  • Diğer yanda tavamıza zeytinyağı koyup küçük küçük kestiğimiz sarımsaklarımızı ilave ediyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra salça, tuz  ve domateslerimizi ilave ediyoruz.
  • En son haşlanan köftelerle bu sosu harmanlıyoruz ve servis tabaklarına alıp maydanozla süslüyoruz.
  • Afiyet Olsun



8 Kasım 2012 Perşembe

Bebekler için saç bandı...

0 yorum
       Bu saç bantlarına Etsy.com da rastlamıştım. Dün gece deneyim dedim ve bunlar çıktı ortaya..



en sevdiğim renkler bi arada...


bir de ayıcık üzerinde görün:))

4 Kasım 2012 Pazar

Örgü Harfler...

0 yorum
     Geçenlerde internette şöyle bir gezinirken karşıma örgü iplerden yapılmış alfabe çıktı. Çok hoşuma gitmişti. Ben de denemeye karar verdim ve arkadaşımın yenidoğan bebeği FURKAN için buzdolabı süsü olarak yaptım.Umarım beğenir.  Oyuncakçılarda satılan harfleri almak yerine kendinizde bu şekilde rengarenk harfler yapıp arkasına mıknatıs yapıştırarak buzdolabına mıknatıslayabilirsiniz.  :))


Midye Poğaça...

2 yorum
    Midye Baklavadan sonra şimdi de midye poğaçaya geldi sıra. Ben bu midyenin şeklini çok beğendim o yüzden midyeli ne varsa deniyorum. Bu poğaça tarifi favorilerim arasında yerini aldı bile. Hem gevrek hem de yumuşak bir poğaça oldu. Tabi kalorisi de cabası. :))
Tarif buradan
Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
Üzeri için
  • Tereyağı
Patatesli iç malzemesi
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 100 gr. beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber, kimyon, kırmızı biber


Yapılışı
Hamur malzemelerini yoğrup yumuşak bir hamur yapıyoruz.
12 eşit parçaya ayırıyoruz
Her bir parçayı açabildiğimiz kadar açıyoruz çok ince olmasına gerek yok .Üst üste hamurları koyduktan sonra tekrar açacağız.
6 adet bezeyi açıp aralarına yağ sürüp üst üste koyuyoruz.
Daha sonra tekrar merdaneyle inceltiyoruz.
Bir kenarından yuvarlıyoruz ve iki parmak kalınlığında parçalara ayırıyoruz.
Her birini oklavayla avuç içi kadar açıp karıştırdığımız iç harcı koyup kenarlarını kapatıyoruz.
Diğer 6 beze için de aynı işlemi yapıyoruz.
Tepsiye dizip 200 derecede üzerleini kızarana kadar pişiriyoruz. Pişer pişmez yiyince çok lezzetli oluyor. Sonra yerseniz yumuşuyor poğaçalar.
Afiyet Olsun


   

3 Kasım 2012 Cumartesi

Bayıldım bayıldım Cafe Anatolian Bosphorus

0 yorum
     Sabah kalktım ve alalı neredeyse bir haftayı bulan albümü laptoba koydum.İlk kez Kızılay'daki Alp billuriyede bir kısmını dinlemiştim ve mutlaka hangi cd olduğunu öğrenmeliydim. Kasiyerden öğrenir öğrenmezde almalıydım. Dinlemek için dingin bir zamanı bekliyordum ne zamandır.Dinlemeye başladım, dinledikçe  bayıldım. Bir albüm baştan sona bu kadar mı güzel . Bir kısmı bildiğimiz eserler ama öyle güzel yorumlanmış ki çok beğendim.  Gönül rahatlığıyla tavsiye olunur ...

1.Can Atilla-Yeni hayat
2.Ömer Faruk Tekbilek-Common spirit
3.Mercan Dede-Yol Geçen Hanı
4. Ahmet Koç- Polyushka Polye
5.Geri dön
6.No velvere (aSla)
7.Yunus
8.Ömer Faruk Tekbilek -Toros
9.1001 Night (şehrazat)
10. Sevdim Seni Mabuduma
11.Altın Bişşik
12.Tolga Sünter-Saf Gece
13. Yarim Yarim
14.Katibim
 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template