12 Ekim 2012 Cuma

Hazır bayram geliyorken ''Midye Baklavası''


     Bu tarifimiz de cahidejibek  sayfasından.
    Midye Tatlısının hamuru mayalıdır normalde.Ben de Cahidejibek sayfasında anlatıldığı gibi  ilk bu tarifi denediğimde mayalı olarak yapmıştım ve yiyenler hemen farketmişti mayalı olduğunu. Tabi mayalı olunca hemen tüketilmesi gerekiyor çünkü çabuk yumuşuyor hamuru. Ben de kabartma tozlu olan tarifi denedim ve daha güzel oldu.  Bu şekilde daha uzun süre gevrek  duruyor çünkü tatlı.

Hamur malzemeleri
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
  • Arasına serpmek için: Buğday nişastası
  • Üzeri için 150 gr. eritilmiş tereyağı
  • İçi için: Ceviz
Şerbeti için
  • 3 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
  • Bir fiske tuz



Midye tatlısı nasıl yapılır?
  • Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. Un, nişasta ve k. tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 8 eşit parçaya bölün. 15 dakika kadar dinlendirin. (Benim size tavsiyem bu tatlıyı yaparken, 12 bezeye ayırın. O şekilde eminim çok daha gevrek olacaktır. Bezeler büyük olduğu için benim istediğim kadar gevrek olmadı)
  • Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açın.
  • Aralarına nişasta serperek üstüste koyun. En üste nişasta serpmeyin.
  • Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar büyütün.
  • Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapın.
  • Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin.

  •  Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın. Çok kalın olmamalı.
  • Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatın.
  • Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin.
  • 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın.
  • Şurubu hazırlayın. Ne çok cıvık ne de koyu kıvamlı olmayacak.
  • Şurubu sıcağa yakın ılık olunca soğuyan tatlının üzerine dökün.
  • 4-5 saat sonra tatlınız servise hazır.



  • Ben hamuru iki katı yaptığım için 3 tepsi çıktı.Bir de şeklini pek beceremedim sanırım
    daha çok poğaça gibi oldular.  Ama tadına diyecek yoktu doğrusu





    Afiyet Olsun



    0 yorum :

    Yorum Gönder

    Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
    Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

     

    Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template