1 Ekim 2012 Pazartesi

çok nezih bir konaklama mekanı...

Manastır Mola ..Balıkesir...Altınoluk

    İsmini eskiden rahibelerin kaldığı mekan olmasından ve Atatürk'ün buradan geçerken mola vermesinden dolayı alan bu tarihi mekan 500 yıllık çınar ağaçlarının  gölgesinde  insana huzur vaadediyor.
    Sahibi Atalay Bey eşi ve çocuklarıyla hem burada yaşıyor hem de mekanı işletiyorlar. Kendi anlatımıyla yoğun bir iş hayatının aradından gelip yerleşmişler buraya. Amaç sadece  para kazanmak değil  onlar için aynı zamanda da birşeyleri  paylaşmak. İçinden geldği zaman yıldönümü yaklaşan çiftlere, yeni çiftlere, doğumgünlerine özel  havai fişekler patlatıyor, pastalar ikram ediyor çıkacağınız gün zeytinyağ sabunu, zeytinyağ, kolonyadan oluşan hediyesini de vermeyi ihmal etmiyor.

    Ördekleri, tavuk ve horozlarıyla , ortasında  fıskıyesi olan kocaman yemyeşil bahçesiyle , tertemiz odalarıyla, mescidi, ceviz , nar ve çınar ağaçlarıyla, Ege'nin  zeytinyağıyla özenle hazırlanmış  sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerinin lezzetiyle,  burnunuzda tütecek bir mekan ...









 Hatta ufak bir anımızı anlatayım. Odamıza ilk girdiğimiz anda yatak başucunda gelin duvağı ve kemeri gördüğümüzde şaşırmıştık ve biraz da tebessüm etmiştik meğerse yeni bir çiftin odasıyla karıştırmışlar odamızı.Değiştirebilirz dedik ama yerleştiniz artık dediler. :))













                      



0 yorum :

Yorum Gönder

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template