1 Mart 2012 Perşembe

Milföylü Pasta...


Bugün kendime ceza veriyorum ve bir kaç tarifi birlikte paylaşmak istiyorum çünkü yaklaşık bir haftadır bişeyler paylaşmadığım için suçlu hissediyorum kendimi.  Önceden bakıp hayret ederdim blogculara ne kadar çok tarif deneyip, paylaşıyorlar diye fakat şunu anladım ki herkesin deneyip benimsediği, belki yöresel, belki kendi keşfettiği, belki annesinden  öğrendikleriyle hayatında yer eden lezzetler var.  Bize sıradan geliyor devamlı yaptığımız için ama onu ilk kez deneyecekler için farklı bir lezzeti paylaşmanın da mutluluğu ayrı oluyor tabi.. Tıpkı misafirimize sunulmuş lezzet gibi..:))(laf aramızda bu pasta da benim keşfettiğim, çok beğendiğim bir lezzet oldu.keşfettiğim derken muhallebi yerine bildiğimiz tiramisunun kremasını denedim ve çok yakıştı.Birgün de tiramisuyu paylaşırım inş. ) eveeeet resim gelsin bakalııııım...






Malzemeler
6 milföy
pudra şekeri

Kreması için
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı toz şeker
1+1/4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı labne  peyniri

Yapılışı
  • Kare milföylerimizi dört eşit parçaya ayırıyouz.
  • Fırına verip 180 C de 20 dk pişiriyoruz. (siz yine kontrol edin bu dakikalar ortalama olarak veriliyor) üzerine kızarıncaya dek diyelim.
  • İç harcı için labne hariç diğer malzemeleri ocağa koyup kaynayana dek karıştırıyoruz.
  • Ocaktan alıp birazcık soğuyunca labneyi ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  • Milföylerimizi ortadan ikiye bölüp aralarına kremasını sürüp üzerine kapatıyoruz.
  • Pudra şekeri serpip buzdolabında hemen soğsun isterseniz buzlukta bi 10-15 dk bekletip servis yapıyoruz.
  • Meyvelerin yanında ikram edilebilecek çok güzel bir lezzet
  • Afiyet bal şeker olsuuunnn...

0 yorum :

Yorum Gönder

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template