1 Mart 2012 Perşembe

Elmalı Tart....

Merhabalar izleyicilerim. Bakıyorum da Dünya'nın bir çok ülkesinden izleyicilerim var. Tabi bunları görünce sürekli sayfamı güncelleme sorumluluğu hissediyorum. Hafta sonu, hafta içi misafirlerim vardı haliyle bişeyler hazırlamak kaçınılmaz oldu. Bir blog sahibi olarak da hazırlarken sizlerle paylaşabilmek için de oluyor bu hazırlıklar. İlk paylaşmak istediğim tarifim Elmalı Tart. Bu tarifi üniversitedeyken bi arkadaşım ayak üzeri vermişti hiçbir yere yazmadan, pek öyle hamurişleriyle ilgisi olmayan bir arkadaştı nasıl oldu da güvenip yaptım:)) bilmiyorum ama o gün bugündür hiç vazgeçmeksizin yaptığım ve çok sever yediğim bir pasta.:)) eveeet önce resim gelsin..



Malzemeler
3 yumurta
1 paket tereyağ(250 gr) (eritilip soğutulmuş)
1 su bardağı toz şeker
aldığı kadar un:))
kabartma tozu



İç harcı için
4 elma
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
arzuya göre ceviz (olmasa da olur)

Yapılışı 

  • Yumurta, şeker, tereyağ (margarin de olabilir fakat sağlığa zararlı olduğu için tercih etmiyorum şahsen) iyice karıştırılır.
  • Un ve kabartma tozu ilave edilip kulak memesi diye tabir ettiğimiz kıvama gelene kadar yoğurulur.
  • Hamurdan bir avuç kadar alınıp buzluğa koyulur.
  • İç harcı için elmalar rendelenir, şeker ve tarçın ilave edilip ocakta yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilip soğumaya bırakılır.
  • Hamur iki eşit parçaya ayrılır.
  • Parçanın biri  tepsimizin büyüklüğü kadar merdaneyle açılıp  yağlanmış tepsimize yerleştirilir.
  • Not:Eğer biraz kalın yumuşak olsun derseniz büyük yuvarlak borcam kullanabilirsiniz. Eğer ki ince ve gevrek olsun derseniz bildiğimiz dikdörtgen tepsiye de yerleştirebilrsiniz.
  • İç harcımızı da ikiye ayrılır.. Yarısını hamurumuzun üzerine dağıtırız.
  • Kalan hamuru da yine ilki gibi açıp harcın üzerine yerleştirip, kalan harcı da onun üzerine dağıtırız.
  • En son aşamada buzluktaki hamurumuzu alıp harcın üzerine rendeleriz.
  • 180 C fırında 30-45 dk pişiririz.Üzerine tabi ki pudra şekeri serperiz.
  • Afiyet bal şeker olsuuuunnn.
 İtiraf ediyorum tarif yazması çok zormuş umarım anlayacağınız şekilde yazabiliyorumdur. :)



0 yorum :

Yorum Gönder

Zaman ayırıp mesaj yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler.
Yorum yazıp alttaki seçenekten anonimi tıklayıp yorumlarınızı yayınlayabilirsiniz.

 

Rukiye'nin Günlüğü Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template